dijous, 16 d’octubre del 2014

LA PARTIDA CONTINUA.

Abans del comentari polític, volem felicitar als activistes contra el "Castor" i al Síndic de Greuges, malgrat tenir en compte que el projecte "Castor" està congelat (és a dir que CONTINUA VIU) i que s' haurà d' indemnitzar l' empresa, cosa que esperem no hagi de passar mai.
També ens alegra que al jutge Santiago Vidal no l'hagin suspès d' activitats, malgrat que encara poden fer moltes coses contra ell (és a dir que el tema també CONTINUA VIU).

En relació al nostre país, ens apropem al 9-N (només queden 3 setmanes i mitja) i la poca unitat dels nostres polítics és preocupant.
Una part dels polítics (CiU) s' han dedicat històricament a reformar Espanya, un estat totalment irreformable i on no hi caben segons quines llengües i cultures. Ara ens proposen una "consulta" en els "marcs legals preexistents" , una consulta poc clara on es podria votar dies diferents i on no podrà haver cap complicitat internacional ja que no és tracta de cap  referèndum. No hi estem d' acord, però no posarem cap pal a la roda del Govern català (això ja ho fan d' altres dia sí i dia també).
Uns altres partits (de l' àmbit de l' esquerra) han intentat durant segles que arribin a Madrid governs "progressistes" sense cap efecte pràctic per a Catalunya. Tampoc estem d' acord, però tampoc els posarem cap pal a la roda, esperant que es pugui refer la unitat perduda dels partits parlamentaris.
La partida continua, més competida que mai. A Espanya amb un PP que les enquestes donen guanyador però ja sense majoria absoluta i amb suports puntuals del PSOE i UPyD (que no dubtem que en el cas català no hi haurà cap discusió entre ells).
A Catalunya s' haurà de refer la unitat i acabar el llarg trajecte amb una DUI i un referèndum oficial de ratificació o si es vol (com diuen alguns) amb unes plebiscitàries i una DUI. Sigui com sigui, no encararem el final del trajecte fins que alguns representants catalans i espanyols no es posin a negociar els temes claus (el deute extern, el riu transfronterer, les vies de comunicació cap a Europa, etc.). En aquell moment anirem tancant el procés, esperem que amb civisme i sense vençuts. El futur continua estant a les nostres mans.