dimecres, 22 de gener del 2014

CATALUNYA RÀDIO JA NO ES POT ESCOLTAR AL PAÍS VALENCIÀ.

Les dificultats de rebre qualsevol informació en català al País Valencià han estat continuades (no sempre per "culpa" de la Generalaitat valenciana, també és veritat).
Però tampoc podem obviar la pressió en contra, exercida continuament, per sectors "anticatalanistes". La història és la que és i la realitat i l' actualitat també és la que és. Ara al País Valencià ja no hi ha canal "autonòmic" ni tampoc Catalunya Ràdio des d' ahir.
Dubtem molt que ningú pugui entendre (ni aquí ni a tota Europa) que hi hagi un territori on no pugui arribar el senyal del territori veí. Senzillament vergonyós.

   

Els últims minuts de Catalunya Ràdio al País Valencià


"Bona vesprada i última a tothom." Així va ser com el periodista Kilian Cebrià va començar l'últim programa de Catalunya Ràdio que es va poder escoltar al País Valencià després que el ministeri espanyol d'Indústria forcés Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tancar les emissions. El Catalunya Vespre va donar veu a Joan Francesc Mira i Toni Gisbert, d'ACPV, així com al director de l'emissora, Fèlix Riera.

"Són les vuit. Si s'han complert les previsions, ja no se sent això que ara estem dient des de Catalunya Ràdio al País Valencià. Ho podem comprovar amb Toni Gispert, secretari general d'ACPV. Benvingut. En aquests moments ja no se sent Catalunya Ràdio al País Valencià?", preguntava Cebrià passats els senyals horaris de les vuit del vespre.

"Efectivament, ha deixat de sentir-se fa escassament uns segons. Des de l'any 1990 que funcionava Catalunya Ràdio sense cap problema al País Valencià, i ha deixat de sentir-se forçats Acció Cultural per la imposició del govern espanyol arran d'una denúncia del govern valencià", responia Gispert.