Les seves argumentacions semblen estrambòtiques. Navarro una setmana demana l' abdicació del rei espanyol, una altra demana millor finaçament, però l' altra diu que no parlarà amb els independentistes, mentre la següent posa el dit a l' ull als bascos i navarresos (quan una setmana abans havia dit que no haviem de provocar tensions "interregionals"). Si un llegeix el que diu en Navarro només pot pensar que està fóra de joc o que pixa fóra del test. Però no, la clau està en que l' eix és la política espanyola (per això aquí ens costa entendre' l, no entenem mai per a quin públic parla. Evidentment parla per l' audiència espanyola, en cas contrari no es pot entendre ni el tema del rei, ni els dels bascos, ni cap).
El cas d' en Duran, ja està comentat, és el co-pilot que porta sempre el fre posat i si pot aturarà del tot la màquina. L' eix del seu discurs i la seva política ningú l' entèn aquí, i com en el cas d' en Navarro només l' entendrem en clau espanyola.
Són dos actors necessaris en aquesta representació (necessaris per a Espanya, és clar), mentre ells enreden la troca i frenen la política catalana, no veiem a la Llanos de Luna, el Wert, Margallo, Fernandez Diaz, etc. etc.
L' excusa la de sempre: "la independència ens portarà més problemes econòmics", "no tenim prou suport internacional" ... Com si ara no tinguessim problemes econòmics...
Esperem que es faci un referèndum el 2014 i les persones d' aqust país puguin dir el que pensen. En cas contrari treballarem per la DUI, NO OBLIDEM QUE DELS 193 ESTATS ACTUALS DEL MÓN, 179 VAN ACCEDIR AMB UNA DECLARACIÓ D' INDEPENDÈNCIA.
Aprofitem per recordar un acte que es va fer fa poc a Figueres, per part de SI (Solidaritat Catalana) on es remarcava aquest fet important per nostre present:
Uriel Bertran: “Dels 193 estats que conformen avui l'ONU, 179 ho han fet amb la Declaració d’Independència”
L’eix central de la conferència girava entorn de l’experiència d’Uriel Bertran a Kosovo, on va estar fa
poques setmanes mantenint contactes amb personal de la ONU i dels
partits polítics d’allà, per tal de saber més coses sobre el seu procés
secessionista. Bertran ha explicat que “durant anys ens hem carregat
de raons per justificar la Independència, però ara fa falta explicar
com és farà, i de forma immediata, mentre el país se’n va avall amb la
crisi”. El secretari de SI ha afegit que en vistes a la pressa que tenim només ens queda la Declaració d’Independència: “Dels 193 estats que conformen avui la ONU, 179 ho han fet amb la Declaració d’Independència!”. Llavors Bertran ha comentat que “el
cas de Kosovo no és un precedent de facto, sinó que només representa un
precedent legal, ja que en base a la seva Independència, el Tribunal
Internacional de l’Haia va dictar sentència el 13 de Juliol de 2010, on
constava que les declaracions d’Independència són legítimes, encara que
Artur Mas no les trobi suficientment democràtiques”. A partir d’aquí Bertran ha argumentat les doctrines del Tribunal Internacional, i ha conclós que “el
millor camí a seguir per Catalunya és aquest, el de la Declaració
d’Independència des del Parlament de Catalunya, en vistes a manca de
democràcia de l’Estat espanyol i a la negativa que tindrem a fer la
consulta o el referèndum d’autodeterminació; la realitat però, és molt
trista, ja que tenim uns polítics que
retallen i miren cap a l’altra banda, i no se’ls veu cap determini
concret cap a l’alliberament nacional, i des del carrer haurem de
continuar apretant i mobilitzant-nos”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada