dimarts, 20 de novembre del 2012

S.I. CONTRA EL TANCAMENT D´ESCOLES DE CiU, AMB SUPORT DEL PP.

Alfons López Tena: “Volem una escola pública, gratuïta i de qualitat que defensi la igualtat d’oportunitats”

Alfons López Tena: “Volem una escola pública, gratuïta i de qualitat que defensi la igualtat d’oportunitats”
Solidaritat s'oposa a les retallades de CiU, amb suport del PP, que aplica a l'ensanyament en contra de la igualtat d'oportunitats dels que menys tenen
Alfons López Tena, candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la Presidència de la Generalitat, ha presentat aquest matí les propostes de Solidaritat en matèria d’educació i ha donat suport a la plataforma de Tarragona Volem més Escola Olga Xirinacs.
“Durant aquests dos anys, Solidaritat ha treballat al carrer i al Parlament per una escola pública, en català i de qualitat. Hem lluitat contra el tancament de centres escolars, contra la massificació a les aules o els acomiadaments massius de professorat, hem fet propostes per eliminar les subvencions a les escoles que segreguen els alumnes per sexe i hem fet una bateria de mobilitzacions per a defensar l’escola en català de l’ofensiva espanyola”, ha dit López Tena. Ara per ara, “Catalunya no pot decidir ni fer polítiques pròpies en matèria d’educació, per això la independència és més necessària que mai, però l’escàs marge que ens queda l’aprofita CiU amb el PP per retallar l’escola pública, fent polítiques antisocials, malgrat que de l’educació depèn el futur d’un país i el benestar de les persones. Des de Solidaritat volem defensar un sistema educatiu públic, català, de qualitat i universal”, ha explicat López Tena.
Solidaritat defensa el català com a única llengua vehicular del sistema educatiu, per tal de protegir la llengua catalana i enfortir el seu ús com a llengua comuna i d’acollida. López Tena ha destacat altres propostes de Solidaritat en matèria d’educació, com ara l’augment del nombre i quantia de beques menjador i d’estudi, lligades al rendiment escolar i a la renda familiar, la retirada del cost per l’ús de carmanyoles als menjadors escolars, la desaparició dels barracons o la disminució de la ratio d’alumnes per aula a l’ESO i el batxillerat a 20 alumnes.
López Tena ha presentat aquestes propostes davant de l’Escola Olga Xirinacs de Tarragona, una de les escoles que la Consellera d’Educació Irene Rigau ha tancat per una decisió arbitrària i política. L’Escola Olga Xirinacs representa un model d’excel•lència educativa, amb dos premis  Baldiri i Reixac, consideració d’escola verda, un projecte innovador per l’ensenyament de llengües estrangeres i un premi a l’esforç i la bona praxis per la millora de la seva biblioteca. “La Consellera Rigau, el candidat Mas i el seu suposat Govern dels millors premien una escola que és un model d’excel•lència amb el tancament, mentre continuen subvencionant escoles privades i escoles que segreguen per sexe. Des de Solidaritat no volem donar més als que ja tenen prou o massa, sinó que volem donar als que tenen poc o gens”, ha assegurat López Tena.
“Ja vam presentar una moció al Parlament perquè l’escola Olga Xirinacs no es tanqués, però CiU i el PP la van tombar amb els seu vot en contra. Des de Solidaritat continuarem treballant perquè el sistema educatiu català sigui públic, de qualitat i un model d’excel•lència com el dels països nòrdics”, ha dit López Tena.
Per la seva banda, Albert Pereira, cap de llista de SI per Tarragona, ha recordat que Solidaritat “ha donat suport a l’Escola Olga Xirinacs durant tot el procés de tancament i no només ara en campanya electoral” i ha explicat la feina feta pel diputat Toni Strubell en aquest sentit, qui ha visitat en diverses ocasions l’escola Olga Xirinacs i ha participat en actes de suport i publicat articles en premsa en contra del seu tancament.