diumenge, 24 d’agost del 2008

OPINIÓ I CRÍTICA D´UN CATALÀ A LONDRES SOBRE ELS DISCURSOS D´EN JORDI PUJOL EN AQUELL PAÍS.

Encaixisme pujolià a Londres.

Malament ho ha de veure el Molt Honorable Sr. Pujol quan ha de venir aLondres, la imperial, a presentar les seves memòries i ens ha de recordarals catalans emigrats una vegada i una altra que "Catalunya és Espanya", queCatalunya no entrarà en crisi i que es refarà més aviat que els altres, quela investigació i recerca en aquell país és capdavantera al món i delsperills de la immigració, i enmig de tics i d'altres gestos que en qualsevolaltre persona mereixerien atenció mèdica urgent, persevera en la sevaintenció encaixista a Espanya. Com si la intel·ligència se'ns esborrés uncop hem travessat la frontera de la Jonquera! Mare de Déu, que si algunacosa ens ensenyen en aquest país es a pensar! Per això diem sí a Europa i almón i NO a Espanya.

Molt em temo que a en Jordi Pujol li ha de fer molta por que els catalansrecordem la figura catalanista i nacionalista dels Josep Maria Batista iRoca, Josep Trueta, Carles Pi i Sunyer, entre tants i tants d'altrespatriotes que un cop acabada la guerra d'Espanya es varen exiliar aAnglaterra. N'hi ha que fins i tot posaren la seva vida en perill per aquestnou pais, com en Carles Busquet i Morant, que va acabar sent condecorat perles seves accions durant la 2a Guerra Mundial per la reina Isabel II. Ni unasola paraula de recordatori per a aquests patriotes que mantingueren encesala flama catalanista en organitzacions com l'Anglo-Catalan Society durant lallarga nit franquista. Aixo sí, Espanya, Espanya, Espanya durant tot eldiscurs, ben alt i ben clar: Espanya! Només li faltava dir-ho en castellà!
Ini una sola paraula d'aquests catalans -els altres catalans, que en podriemdir-, aquells que no es doblegaren i ens marcaren el camí a seguir. No noteuque alguna cosa falla?Sr. Pujol, no vingueu a Londres a explicar-nos que els catalans necessitemuna entitat més gran que ens representi, perquè els catalans del Regne Unitja en tenim prou d'entitats grans que ens representen. Primer que tot,necessitem saber que Catalunya encara es recorda de nosaltres: o ésCatalunya qui ens representa, o és la Gran Bretanya i el món sencer.Espanya? No em feu riure.
De fet, estem en una entitat que ha estat, iencara és, molt més gran que tota la vostra entitat espanyola junta i encaraens quedem curts, que s'estén pels 5 continents, cosa que Espanya mai no hiva arribar. Una entitat on s'ensenya a les persones a ser independents i avalorar la llibertat per a avançar per sobre de totes les coses, unallibertat que no podríem tenir, ni de bon tros, en aquell país del Sudd'Europa que molts identifiquen amb l'Àfrica, on la llibertat s'usa perinsultar, esquarterar i, si s'escau, eliminar tant físicament compsicològicament qui n'és desafecte.I si us plau, Catalunya es defensa des d'on faci falta: al Regne Unit, aEuropa, a Amèrica, o al món sencer.
Allà on hi hagi un català, hi haurà quidefensi Catalunya. No anem sobrats d'efectius i tant se val si som autòctonso catalans d'adopció. No serà que al viure a l'estranger em fa ser menyscatalà, no? O és que a l'estranger s'elimina aquella mena de pecat originalque tenim els catalans pel sol fet d'haver nascut catalans? Aquella frasevostra "Catalunya es defensa des d'allà", dita a Londres, resulta massaofensiva per als catalans a l'estranger. Entre d'altres coses perquè elsanglesos tambe ens consideren immigrants, perquè ho som immigrants al RegneUnit, no? Ai las! Perillosos! El país europeu amb la taxa més grand'immigrants, on s'ajunten gairebé totes les nacionalitats del món i on lagran majoria d'estrangers viuen segons les normes i aprenen la llengua de laterra. No hi veieu el contrasentit? Com pot ser que a un país la immigraciósigui un perill i a l'altre no? Jo crec que és perquè al Regne Unit tenenles eines per a aconseguir que els immigrants s'acullin als usos i costumsbritànics i a Catalunya hem d'esperar que ho facin de bona fe i acontracorrent, i encara hi afegiria que malgrat els propis catalans.

Sr. Pujol, si heu de venir a Londres a fer aquesta mena de discursos, mésval que us quedeu a casa. Ja no esteu per a aquests viatges amunt i avallper Europa, que quan ereu President, encara tenien contacte amb la realitatja que tenieu dades reals. Molt em temo que ara manegueu dades de 3a o 4a mài que voleu tocar més temes dels que en teniu coneixement, potser no teniul'assessorament adequat, o potser us heu quedat desfasat en el temps. Ja hova dir l'eminent Carles M. Espinalt, "la Història posarà Jordi Pujol com undels grans traïdors a Catalunya".

Jordi Margalef i TurullCatalunya Accio Regne Unit24 de juny del 2008
---------------