dimarts, 27 d’octubre del 2009

LOSANTOS CONTINUA ENTRANT IL.LEGALMENT A CATALUNYA.


La ràdio de Losantos irromp a Barcelona il•legalment, interferint Catalunya Ràdio
esRadio amplia el conflicte obert a Tarragona.

esRadio, la cadena de ràdio generalista que impulsen locutors com Jiménez Losantos i Luis Herrero ha obert un altre conflicte amb el govern català. En aquest cas a Barcelona, on el passat cap de setmana va començar a emetre il•legalment i a interferir en algunes zones les emissions de Catalunya Ràdio. L'emissora ja emetia il•legalment a Tarragona on des de fa unes quantes setmanes té obert un expedient per infracció administrativa molt greu.
En el cas de Barcelona, a més, hi ha l'agreujant que el departament va rebre un escrit de l'empresa Digital Satélite Televisión, amb seu a Màlaga, que es declarava responsable de les emissions i en què anunciava la voluntat d'iniciar emissions encara que no tingués els permisos requerits.

Carles Mundó, secretari de Mitjans de Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha dit sobre això: 'És una situació de perfecte coneixement de la legalitat, una circumstància que es pot tenir en compte a l'hora de quantificar la sanció, perquè manifesta la seva voluntat obertament.' Per Mundó el grup es mou amb 'mala fe' amb la finalitat de prorrogar les emissions il•legals.

L'emissora, que forma part del grup Libertad Digital afirma a la seva web que emet només a Madrid però que hi ha emissores que han adquirit el dret d'emetre la seva programació en algun altre lloc. En el mapa actualment hi ha Tarragona, Castelló, València, Requena i Xàtiva però encara no Barcelona. No hi figuren tampoc Mallorca i Menorca on les emissions són intermitents.