dissabte, 14 de novembre del 2009

ESPANYA INTENTA EVITAR UN PARTIT CONTRA CATALUNYA EN FUTVOLEI.


Espanya intenta evitar un partit contra Catalunya en un torneig de futvolei
El Consell Superior d'Esports estatals ha enviat una carta d'advertiment l'Associació Catalana de Futvolei, organitzadora del campionat, perquè no admeti l'equip de la samarreta roja.

Un equip amb samarreta roja i la paraula España escrita al pit s'enfrontarà a un altre que lluirà un equipament groc i anomenat Catalunya. Serà en el torneig de futvolei internacional que es juga aquest cap de setmana a Coma-ruga, organitzat per l'Associació Catalana de Futvolei i beneït per la Federació Internacional del mateix esport.

La imatge d'aquesta confrontació, España-Catalunya, és un dels malsons de les autoritats esportives de l'Estat i, per intentar evitar-la, ha adreçat una carta amenaçadora als organitzadors del torneig. Segons han explicat fonts de la Plataforma Proseleccions Catalanes, el Consell Superior d'Esports estatal ha fet arribar aquest text, en el qual adverteix que podrien incórrer en una il•legalitat si permeten que un equip no reconegut per aquest organisme com a selecció espanyola juga amb els escuts i símbols estatals.

Es refereixen a l'equip de l'Associació Espanyola de Socker-Volei, una entitat equivalent a una federació però que encara no té reconeixement oficial: el futvolei, per tant, no està reconegut oficialment com a esport per les autoritats espanyoles, perquè no compleix requisits com tenir un mínim de 40 equips. Les autoritats catalanes, en canvi, sí que el reconeix, i la Federació Internacional té la Federació Catalana com a membre de ple dret.

L'equip espanyol, però, no utilitza la samarreta de la selecció estatal ni cap que la imit ni l'escut o la bandera espanyola: com la resta d'equips participants, portaran una samarreta d'un color –el vermell, això sí–, amb el nom del país al qual consideren que pertanyen –Espanya– i el logotip de l'entitat, registrada legalment com a entitat privada, de la mateixa manera que ho és qualsevol federació esportiva.

El Torneig AutoEquip Open Internacional de Futvolei 2009, en categoria masculina i femenina, es jugarà aquest dissabte i diumenge a la platja del Riuet de Coma-Ruga, al Vendrell.

Catalunya, Espanya, Brasil, Portugal, França i Alemanya jugaran dissabte les eliminatòries prèvies i diumenge es disputaran les dues semifinals: les femenines (10:00 i 10:40) i les masculines (11:20 i 12:00). La final femenina serà a les12:45 i la masculina, a les 13:30.