dimecres, 9 de juny del 2010

LA MESA DEL PARLAMENT APROVA LA I.P. PER A FER UN REFERÈNDUM OFICIAL SOBRE LA INDEPENDÈNCIA.


La mesa del Parlament aprova la IP per fer un referèndum oficial sobre la independència
08/06/2010
L'admissió a tràmit de la Iniciativa Popular (IP) ha comptat amb els vots a favor de CiU, Esquerra i Iniciativa, mentre que el PSC i el PP ho han rebutjat. D'aquesta manera, la convocatòria d'un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya supera el seu primer pas parlamentari, i ara caldrà activar el mecanisme de recollida de signatures per aconseguir les necessàries perquè es pugui debatre al Ple del Parlament. Cal destacar, però, que la proposta del referèndum sobiranista va arribar al Parlament amb més de 7.000 firmes de suport, de manera que no sembla un objectiu impossible arribar a les 220.000 firmes necessàries.
La iniciativa de la Coordinadora Nacional de Consultes va ser presentada conjuntament per Uriel Bertran i Alfons López Tena, després de comprovar jurídicament que era possible convocar un referèndum sobiranista a partir de la Llei de Consultes.
El dictamen de la Mesa del Parlament s'ha retardat una setmana per tal d'analitzar un informe jurídic que volia analitzar si s'adequava amb la Llei de Consultes. El resultat dictamina que, per la justificació jurídica i l'argumentació basada en la Llei de Consultes, la Iniciativa Popular presentada és impecable. De fet, el propi López Tena va assegurar que “la Mesa del Parlament estaria prevaricant si no ho acceptava a tràmit".
Font : crònica.cat