divendres, 30 de juliol del 2010

MOCIÓ A LONDRES A FAVOR DEL REFERÈNDUM PER LA INDEPENDÈNCIA A CATALUNYA,


Moció al Parlament de Londres a favor d'un Referèndum per a la Independència de Catalunya.

Nou diputats del Parlament de Londres han presentat una moció a la cambra a favor d'un referèndum per a la independència de Catalunya. La moció indica que "aquesta cambra observa que més d'un milió de persones han participat en la manifestació del 10 de juliol del 2010 a Barcelona a favor dels drets de Catalunya", i "es felicita pel continuat debat sobre la Constitució de Catalunya".

S'afegeix que la cambra "pensa que Catalunya és una nació" i "reconeix que votacions organitzades de forma imparcial mostren una majoria a favor de la independència". Així mateix, la proposta expressa "preocupació perquè la voluntat democràtica del poble de Catalunya mostrada pel referèndum de 2006 sobre l'Estatut d'autonomia ha estat violada per la justícia de Madrid en la seva sentència de juny del 2010".
També s'expressa "una preocupació addicional perquè futurs desenvolupaments constitucionals pateixin retalls judicials per organitzacions que no són neutrals o independents en aquesta matèria", i fa una crida a que l'Estatut de 2006 "s'apliqui tal com es va votar a les urnes i perquè els residents de Catalunya puguin lliurement determinar democràticament el seu propi futur".

El text ha estat elaborat i signat per nou diputats del Parlament Britànic: Hywel Williams, Elfyn Llwyd, Jonathan Edwards, Pete Wishart, Angus Brendan MacNeil, Mike Weir, Caroline Lucas, Stewart Hosie, Eilidh Whiteford. Tots ells són membres dels partits Scottish Nactional Party i Plaid Cymru, aquest últim de Gal•les.