dimarts, 28 de setembre del 2010

Solidaritat amb Askapena.



Aquesta matinada un operatiu de la policia espanyola ha detingut en diferents ciutats d’Euskal Herria , set coneguts militants de l’organització de solidaritat internacionalista basca Askapena sota l’acusació de ser l’aparell d’internacional de l’organització armada ETA. Madrid vol de totes maneres posar pals a les rodes i boicotejar el procés democràtic que ha iniciat l’esquerra aberztale els darrers mesos. Ja ho van fer primer amb els dirigents polítics com Arnaldo Otegui i tota la mesa nacional de Batasuna, després amb Rafa Díez de LAB, la joventut de Segi, la setmana pasada la gent d’Ekin i ara toca a Askapena. Els detinguts són gent pública i molt coneguda tant a Euskal Herria com a nivell internacional pel seu compromís amb els processos d’alliberament nacional i social. Arreu del món és conegut el treball solidari d’Askapena amb Nicaragua, Cuba, Colòmbia, Veneçuela, Palestina, Kurdistan, Guatemala, Salvador,etc.
L’esquerra abertzale s’ha de mantenir ferma i no caure en les provocacions dels aparells de l’estat espanyol que volen sabotejar el procés de pau.
Fem una crida a les organitzacions progressistes d’arreu a denunciar i mobilitzar-se contra les detencions arbitràries i la vulneració permanent dels drets humans a Euskal Herria.
Solidaritat amb les detingudes i detinguts d’Askapena.
Comitè Català de Solidaritat Internacionalista.
Països Catalans, 28 de setembre 2010.