diumenge, 17 d’octubre del 2010

Estat Català.IX CONGRÉS D'ESTAT CATALÀ






ARA SÍ, INDEPENDÈNCIA
RESUM DE LES CONCLUSIONS DEL
IX CONGRÉS D'ESTAT CATALÀ

Estat Català, com a partit degà de l'independentisme català, reivindica el paper fonamental que ha jugat en la història del nostre país, sempre i en les situacions més difícils al costat de les classes populars i en la lluita per l'alliberament nacional.
Objectius:
Tres són els eixos que mouen la línia estratègica d'Estat Català:
1. La independència dels Països Catalans. Perquè sabem que només amb l'alliberament nacional serem plenament lliures. Estat Català aposta per una Catalunya lliure en el marc nacional que té com a cara de la mateixa moneda un model de societat més just.
2. L'alliberament nacional no serà complert si no inclou el conjunt de la nostra nació que són els Països Catalans, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.
3. El català és la llengua pròpia dels Països Catalans i ha de ser l'única llengua oficial. Rebutgem el feixisme lingüístic que suposa els intents de segregacionisme impulsat pels sectors més dretans i espanyolistes del País Valencià i les Illes.
Estratègia política:
1. Treball nacional. El lema del Congrés “Ara SÍ, Independència” ja reflecteix quina és l'estratègia d’EC dels propers anys. Creiem en la unitat de l'independentisme en els espais de lluita i així hi hem participat sempre.
2. Treball internacionalista. Hem impulsat els llaços de solidaritat amb molts altres pobles que comparteixen lluites com la nostra.
Tàctica política:
Rebutgem l'actual procés de reforma estatutària que ni tan sols respecta la decisió del poble català, que no ens permet canviar el marc jurídic i en què se'ns veta el poder de decisió com a poble. Denunciem la política de renúncies de CiU i ERC que no han estat ni capaços d’abandonar els seus escons a Espanya i sortir del govern tripartit català davant d’aquesta greu agressió contra Catalunya. És igualment inacceptable la votació al Parlament de Catalunya de CiU i ERC dos dies després de la manifestació de més d’un milió de persones majoritàriament a favor de la independència i de rebuig a la sentència anticatalana del Tribunal Constitucional contra les iniciatives IP i ILP sobre la “Independència de Catalunya” que venien avalades per centenars de milers de persones. Caldrà treballar ara més que mai per tal de construir una gran força política independentista que sigui capaç de recollir l’esperit i voluntat d’aquests centenars de milers de catalanes i catalans que volen una Catalunya independent
Per tot això, hem acordat en aquest IX Congrés la següent línia d'actuació política:
1. Treballarem en totes les iniciatives unitàries que ens facin avançar cap a la independència dels Països Catalans i molt especialment amb les Consultes per la independència de Catalunya com ja ho vam fer amb les consultes del 13D, 28F, 25A i 10J. Hem de fer un especial esforç de treball en la Consulta de Barcelona del 10 d’abril del 2011.
2. Davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre fem una crida a votar massivament l’opció independentista que millor defensi els interessos de les classes populars catalanes i obri la porta a un procés independentista amb el clar objectiu de declarar unilateralment la independència de Catalunya.
3. Seguirem amb el treball d'internacionalitzar el fet català i establir el màxim de relacions amb els nous països independents, amb totes les nacions sense estat i crear “lobbys” en els països on ens poden donar suport a l'hora de la independència catalana.
El IX Congrés d’Estat Català valora molt positivament la sentència judicial del gener d’aquest any que reconeix com a únic i legítim representat d’Estat Català, l’actual direcció política i deixa clara la falta de legitimitat del Sr. Planchart i la seva utilització indeguda de les sigles d’Estat Català.
El IX Congrés d’Estat Català ratifica en els seus càrrecs l’actual executiva i el president del partit el Sr. Jordi Miró.

Barcelona, 17 d’octubre de 2010.