dimarts, 26 de juny del 2012

SENTÈNCIA CONTRA LA IMMERSIÓ EN L´ENSENYAMENT INFANTIL.

La justícia espanyola anul·la la immersió en l'ensenyament infantil

El Suprem sentencia contra el decret d'Ensenyament que establia el català com a vehicular en el segon cicle que abasta dels 3 als 6 anys

Dos escolars durant l'acte en defensa del català. Foto: Jordi Borràs Nou atac a la immersió lingüística. Informació de Nació Digital: El  Tribunal Suprem ha dictat aquest migdia una sentència per la que anul·la els articles del decret de la conselleria d'Ensenyament que determinen el català com a llengua vehicular normalment usada en el segon cicle d'ensenyament infantil que abasta dels 3 als sis anys.

La resolució de la més alta magistratura de l'Estat declara nuls els apartats 1,3 i 4 de l'article 4, l'article 5 i 10.1 i el 14.3, és a dir, el cos normatiu que considera el català com a llengua vehicular de l'ensenyament infantil.

D'aquesta manera, aquesta sentència estima el recurs presentta contra la sentència de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va fallar a favor del sistema d'immersió lingüística al sistema d'ensenyament de Catalunya.

Que anul·la el Suprem?
El grup d'articles 4.1, 4.3, 4.4 i 4.5 del Decret, estableixen que el català ha de ser la llengua d'expressió en les activitats de les escoles -tant en les internes com externes-, descarta la separació dels alumnes en funció de la llengua, implementa el mètode d'immersió lingüística i obliga als centres a aprovar un projecte per a l'ús del català a l'escola.
També anul·la el Suprem els articles 10.1, que obliga als centres a aprovar un projecte educatiu per aconseguir la normalització del català tant en l'àmbit docent com administratiu. Finalment, el 14.3, determina que les escoles han de dedicar atenció preferent als alumnes immigrants perquè aprenguin el català.