dimecres, 17 de febrer de 2016

EL TC SUSPÈN LES COMPETÈNCIES DE LA CONSELLERIA D' EXTERIORS DE LA GENERALITAT.

Aquesta nit al voltant de les 11, ens assabentàvem que el TC havia suspès cautelarment la Conselleria
d' Exteriors de la Generalitat de Catalunya. Res de nou a Espanya, el tema de sempre, "no ens volen però tampoc ens volen deixar marxar", com diuen alguns.Aquí us deixem la noticia de Vilaweb:

 El Tribunal Constitucional espanyol suspèn les competències de la conselleria d’Afers Exteriors

El Tribunal Constitucional espanyol ha admès el recurs del govern espanyol contra les competències del Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, que dirigeix Raül Romeva. D’aquesta manera, deixa en suspensió durant cinc mesos les atribucions d’aquesta conselleria. Els magistrats del TC hauran de dictar sentència sobre aquest afer durant aquests cinc mesos.

El dia 5 d’aquest mes, el govern espanyol va presentar un recurs al TC contra el decret de creació del Departament d’Afers Exteriors de la Generalitat. La vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, i el ministre de Justícia, Rafael Català, van dir que hi havia un conflicte de competències i que el govern excedia les funcions que li atribueix l’estatut en matèria internacional.

El motiu de fons és el rebuig de l’administració espanyola al full de ruta sobiranista que aplica el govern català, seguint el mandat del parlament. Cal tenir present que, ja en el moment de crear-se el departament, Romeva mateix va dir que era la primera estructura d’estat de la futura república catalana.

Fonts del Tribunal Constitucional han explicat que a l’ordre del dia de la reunió d’avui s’ha fet una addició per a tractar sobre aquest punt, i finalment s’ha admès a tràmit el recurs contra el Departament d’Afers Exteriors.