dissabte, 30 d’abril del 2016

CATALUNYA CONTINUARÀ ENDAVANT AMB EL PROCÈS D' INDEPENDÈNCIA.

En el moment que van caient successivament les terceres vies (des d' Unió fins al psc-PSOE) i només queden dues vies:  1.tot es queda igual i ens enfonsem políticament, socialment i econòmicament (això sí, amb Espanya) o 2. tot canvia i caminem políticament, socialment i econòmicament amb uns altres plantejaments (fora d' Espanya). Sembla clar que la segona opció és clara, perquè té un projecte i genera il.lusió, cosa que la primera no té.
Si ens posem amb els números davant de la taula, la discusió s' ha acabat perquè qualsevol pot veure que és un mal negoci continuar a Espanya.
En aquest context ens alegra molt que Raül Romeva digui el que ha dit al Telegraph, cal que tothom entengui que no recularem, que l' immobilisme de Madrid i la constitució no ens aturaran. Romeva ha de fer de Conseller d' Afers Exteriors amb conseqüència, perquè per a molts ciutadans de Catalunya no hi ha retorn possible.
(de Vilaweb).
 ‘Catalunya continuarà endavant amb el procés d’independència malgrat l’oposició de Madrid’. Així titula el Telegraph un article sobre l’actual situació política de Catalunya i pel qual va entrevistar el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. Hi explica que el principal objectiu del govern continua sent poder fer un referèndum pactat amb l’estat: ‘Volem preguntar a la gent i negociar els termes de la consulta. Si aquest no és el cas, ens sentim legitimats per seguir endavant’, assenyala Romeva, que aposta perquè el pròxim estiu, si no hi ha acord,  Catalunya faci un altre plebiscit. Sobre una hipotètica DUI, Romeva diu que és una altra de les opcions que hi ha sobre la taula.

El fet que Espanya es trobi en un període de transició i en espera de noves eleccions, Romeva diu que no és una excusa per no asseure’s a negociar. Cita el referèndum escocès com un exemple per assolir una sortida legal al conflicte: ‘Escòcia va votar continuar formant part del Regne Unit, però si hagués estat al revés, Londres hauria permès la secessió.’

En clau europea, el conseller també recorre a un altre cas britànic per demostrar que Europa pot jugar un paper important en les negociacions entre Espanya i Catalunya: ‘Les negociacions pel Brexit són un exemple de com podrien canviar les actituds europees.’