dissabte, 15 de juliol del 2017

SUPORT AL GOVERN CATALÀ I AL PRESIDENT.


Des d' ESTAT CATALÀ volem manifestar el nostre suport al Govern de Catalunya i al seu President.
No només perquè és el NOSTRE Govern i com a tal el reconeixem perquè així l´ha votat la MAJORIA de la població del nostre país. Sinó també perquè ha fet un pas ferm amb un dels compromisos que tenia amb la ciutadania que l' havia votat: fer un referèndum i escoltar la decisió de les urnes. Més democràtic, impossible.
Nosaltres, tal com van les qüestions polítiques espanyoles i tenint en compte la imatge exterior de Catalunya, donarem suport al referèndum.
Bàsicament perquè pensem que hi ha dos aspectes importants en aquest procés: el reconeixement i el respecte.
El reconeixement exterior és posterior a la independència, per tant ho deixarem per més avant. Però l' important és el reconeixement interior: reconèixer el nostre Govern i el nostre President, reconèixer el full de ruta, els canvis que es puguin donar a nivell econòmic, laboral, legislatiu, social, cultural, etc. com el més adequat que es pot fer en aquest moment, etc.
Aquest reconeixement és el que dona la força interior necessària, i a amesura que es vagin produint canvis tindran el suport necessari de la població, perquè seran els més adequats per al futur del nostre país.
Estem convençuts que alguns partits catalans han entès aquest aspecte, altres també l' han entès i han decidit fer el contrari: no reconèixer el seu govern com una actitud partidista tàctica.    
Anem per parts, en el primer sector estarien Junts pel Si i la Cup, i també altres partits que no són independentistes, però que entenen que l' expressió del vot és important i l' opinió de la població (també els seus militants) s' ha de respectar. Aquí trobaríem Podem-Catalunya i EUiA.
En el segon sector, l' eix gira al voltant del boicot al referèndum amb excuses tant estrambòtiques com que "s' ha de complir la llei".
A veure si ens entenem, a nosaltres ens agradaria que es fes posteriorment un referèndum a Catalunya sobre el model energètic que volem, el model econòmic o el model de transports públics, per posar exemples. I si això es fa, sempre donarem suport i escoltarem el que diu la pobñació, encara que no surti el que nosaltres volem. A això hi diuen democràcia a Europa, al boicot NO.
Si l' excusa, com diuen a IC, és que no està dins de la Constitució. Només cal recordar que quan es va fer la Revolució Francesa (de la qual es diuen hereus tots els partits progressistes, inclosos IU, IC i psc-PSOE) aquests canvis estaven fora de les lleis franceses monàrquiques o és que algú ens farà creure que van esperar el permís del rei ?
Sense anar tan lluny a ideològics referents, podem veure les protestes i propostes sobre els drets de les dones, els homosexuals, els treballadors, les persones sense sostre, els desnonaments, els refugiats... El que es reclamava estava fora de les lleis espanyoles i cap d' aquests partits va dir que no estava a la llei ni a la Constirtució. El problema no és empenyer o no per a canviar una llei, sinó que aquesta llei no es vol canviar.
I l' actitut d' IU, IC i Psc-PSOE no és l' adequada ni en relació a les esquerres ni a Catalunya. És un problema d' actitud, no volen. No és que no entenguin. Com tampoc volen entendre que el problema no és el que planteja Catalunya, sinó l' actitut d' Espanya.
Sobre els Ciudadanos i el PP, no cal ni comentar les declaracions continuades a veure qui la diu més grossa, Sempre contra Catalunya, contra un Govern que no reconeixen i contra unes majories parlamentàries que ens volen fer creure (dia sí i dia també) que no són majoria. Entenem perfectament el qualificatiu del David F. a l' Albiol de "desgraciat", tal qual.
IU, i IC ens preocupen més perquè cada vegada que es justifiquen semblen més propers als Ciudadanos en els temes que afecten a Catalunya.

Per acabar només afegim que donem suport als canvis de Consellers, cal donar un impuls al projecte pel referèndum i a la independència, davant de qualsevol amenaça de l' Estat contra funcionaris, pensionistes, etc. etc. I trencant la por per aquestes amenaces personalitzades contra Consellers catalans. El nostre suport total. L' únic projecte de millora per aquest país que veiem damunt la taula és la INDEPENDÈNCIA.