diumenge, 26 de gener del 2020

XIIè Congrès d´ESTAT CATALÀ


Aquest 26 de gener coincidint amb el 379è aniversari de la Batalla de Montjuïc , amb la victòria contundent de les tropes catalanes sobre les tropes castellanes, i també el 41è aniversari de l’assassinat d’en Martí Marcó, Estat Català ha celebrat el seu XIIè Congrés a la ciutat de Barcelona.


El Congrés d’Estat Català ha aprovat la ponència política Unitat per la Independència, independentistes i d’esquerres.


Per Estat Català el referèndum de l’1-O és un dels moments més importants de la història de Catalunya dels darrers 100 anys. És la representació de la voluntat majoritària del poble català d’autodeterminar-se i constituir-se com un país lliure i independent en forma de república. En cap cas ha sigut un fet puntual i espontani, sinó que ha sigut la culminació d'un procés llarg de lluita i acumulació de forces de molts anys per part de l’independentisme i som molts crítics amb l’actuació del govern català per no haver implementat la independència tot seguint el mandat  dels resultats del 1-O.


Davant l'enrocament del conflicte entre Catalunya i Espanya, les forces polítiques que van organitzar el referèndum des del Govern català sembla que ara no comparteixen les estratègies a seguir. Uns creuen que el referèndum va ser una derrota i no vam ser prou gent, i ara cal acumular forces, sense fer cap tipus de renúncia en els objectius finals, i esperar a més endavant per poder trobar sortida al conflicte català de forma democràtica i negociada, via referèndum pactat amb l’Estat.
D’altres creiem que el referèndum va ser legítim i el vam guanyar, el poble català es va manifestar democràticament a les urnes i va votar per la independència de Catalunya. També creiem que deixar en suspens la declaració d’independència va ser un error històric i que s’ha d’aprofitar ara que l'Estat espanyol està més dèbil que mai, corrupte i en descomposició, on l'única resposta que s’ha proporcionat a les justes reivindicacions del poble català és la violència policial i judicialitzar la vida política.
Per Estat Català, ara, el que cal més que mai és una acumulació de les forces independentistes a nivell organitzatiu, al carrer i a nivell electoral, per tenir una majoria suficient per declarar la independència al Parlament i mantenir-la des del carrer, sense esperar altres factors externs conjunturals o geo-estratègics que puguin passar en un futur llunyà.
Ara caldrà que tots aquells independentistes i d'esquerres que no se sentin representats per l’opció que aposta per eixamplar la base i esperar una solució negociada amb l’Estat espanyol, però que encara menys volen tornar a l’antic autonomisme de la vella política, trobin una nova confluència política, el més àmplia i transversal possible, on se sentin protagonistes i representats en aquest darrer embat contra l'Estat que ens ha de portar a la independència.
Estat Català creiem que els exiliats independentistes, encapçalats pel MHP Carles Puigdemont, han internacionalitzat el fet català i han posat Catalunya a l’agenda internacional com mai. El Consell per la República, al qual Estat Català estem adherits, ha de ser l’eina, junt amb la Generalitat, que representi els interessos de Catalunya a nivell internacional.
En acabar el Congrés una delegació del partit ha anat a fer una ofrena floral en homenatge a Martí Marcó, que havia estat militant d’Estat Català, a la casa on va néixer al carrer Peu de la Creu.


Catalunya 26 de gener 2020