dissabte, 18 de juliol del 2020

98è aniversari de la fundació d' ESTAT CATALÀ.

                                                               

98è aniversari de la fundació d’Estat Català

Aquest any fa 98 anys que es fundà el partit independentista Estat Català als locals del CADCI de Barcelona,  seguint la crida d’en Francesc Macià.
Estat Català ha sigut testimoni, al llarg de la seva dilatada història de lluita per la independència de Catalunya, de dictadures, cops d’estat, guerra, presons i exili.
Avui, 98 anys després, Catalunya viu un moment històric excepcional en què la persistència en la lluita será cabdal en aquesta darrera etapa, abans d’aconseguir ser un estat lliure i independent.
Durant els darrers 10 anys, hem avançat molt. L’1 d’Octubre ens mostra el camí, la independència és viable i si hi anem tots junts és inevitable.
Estat Català creiem que ara és l’hora de sumar forces per entomar una nova confrontació amb l’estat espanyol i que aquesta vegada sigui la definitiva, sumar forces per crear una nova estructura política clarament independentista i progressista, disposada a declarar la independència, si té prou suport electoral.
És un moment únic en què es donen un seguit de confluències: 
  • l’ANC, representant majoritària de la societat civil, acaba d’aprovar en el seu full de ruta la lluita sense renúncies a favor de la independència de Catalunya, sense descartar la declaració unilateral d'independència.
  • Els independentistes hem guanyat les darreres eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona per primer cop a la història, amb el potencial polític que representa la gerència de l'organisme econòmic més important de Catalunya.
  • El Consell per la República és reconegut per totes les forces polítiques i socials independentistes com a òrgan de Govern de Catalunya a l’exili.
  • La nova crida, encapçalada pel President Carles Puigdemont, a fer una nova organització política independentista i progressista (Junts, per Catalunya), amb un funcionament radicalment democràtic, amb la participació de les persones a nivell individual, sense quotes ni rèmores del passat, una organització per aconseguir la majoria electoral per poder fer efectiu l’1-O i declarar la independència.
Estat Català creiem que és el moment de sumar i treballar plegats per la independència i és per això que donem ple suport a aquesta nova iniciativa política i fem una crida a tots els independentistes i d’esquerres a sumar-se a la nova organització que farà el congrés constituent el proper dissabte 25 de juliol.
Estat Català us convoquem demà al matí, a Tarragona, a l’acte, organitzat per Independentistes i d’esquerres, de suport a Carles Puigdemont i a la nova organització política. Ens trobarem a la Rambla President Companys, número 12, davant del monument del president màrtir.
Estat Català també fem una crida a participar en les mobilitzacions contra la visita del Borbó a Catalunya.
Els catalans no tenim rei. República Catalana, independència!

Països Catalans 18 de juliol 2020