diumenge, 31 de maig del 2009

EL PP DE BCN ATACA L´INDEPENDENTISME.


L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat la proposta del PP de deixar sense subvencions a la Plataforma pro seleccions catalanes i "a altres grups nacionalistes i independentistes" (?) per la xiulada a l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei
Agencias Agències
“La propuesta del PP, que también pedía que el Ayuntamiento de Barcelona expresase su respeto institucional por el himno de España, ha sido rechazada hoy en comisión por PSC, CiU, ICV-EUiA y ERC, que han coincidido en considerar que la pitada fue una manifestación espontánea de libertad de expresión legítima”.(textual).
La proposta del PP, que també demanava que l'Ajuntament de Barcelona va expressar el seu respecte institucional per l'himne d'Espanya, ha estat rebutjada avui en comissió per PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC, que han coincidit en considerar que la xiulada va ser una manifestació espontània de llibertat d'expressió legítima.
En l'argumentació de la proposta, admesa amb reticències en la comissió per les dubtes sobre l'àmbit en que havia de debatre, la regidora popular Àngels Esteller ha assegurat que la xiulada "no va ser espontània" i que aquestes organitzacions "dediquen les subvencions a comprar xiulets ".
El primer tinent d'alcalde, Carles Martí (PSC), ha assenyalat que el grup municipal socialista "no té res en contra d'Espanya, ni de l'himne d'Espanya, sinó tot el contrari", però ha votat en contra de la proposta popular per considerar un intent de "coacció a la llibertat d'associació".
Per la seva banda, el regidor de CiU Jaume Ciurana ha considerat que la proposta popular tenia "un punt d'oportunisme" i que defensar que s'està davant d'una "campanya orquestrada" pressuposa reconèixer "una capacitat de convocatòria i disciplina a unes organitzacions, que sincerament no tenen ".

Ciurana ha recordat que entre els articles de l'Estatut recorreguts davant el Tribunal Constitucional són els que fixen els símbols de Catalunya i que l'himne de Catalunya, "Els Segadors", també ha estat rebut amb xiulets en diversos esdeveniments esportius.
El regidor d'ERC Jordi Florensa ha defensat el "dret a riure quan et ve de gust", front a les acusacions vehements de "falta de lleialtat institucional", que li ha llançat la regidora Esteller per la seva actitud de fer-ho durante l´exposició de la proposta.

Florensa ha recordat que els fets no van passar "ni a Barcelona ni al Principat de Catalunya" i ha criticat que els populars considerin "llibertat d'expressió" els atacs contra els símbols de Catalunya i "facin 'casus belli'" quan són contra els d'Espanya, amb la qual cosa el PP "també tenen la culpa" que es produeixin aquestes "manifestacions espontànies".
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Cal que el PP es pregunti :
D´on prové el dret d´Espanya per governar Catalunya? En què es basa? No pas en el desig del poble. Es tracta d´una vella conquesta, usurpació. Generalment no és pas acceptat que cap saltaparets que hagi furtat una propietat durant llarg temps sia el més indicat per continuar posseint-la. Segons la Convenció de Ginebra, el primer deure d'un presoner de guerra és fugir cap a la llibertat. I exactament això volem els catalans: complir amb la Convenció internacional de Ginebra.
Un violador no té dret a retenir la dona que ha segrestat ni a negociar un Estatut de mitges tintes.