divendres, 21 de maig del 2010

CONSULTA PER LA INDEPENDÈNCIA A SABADELL.


Sabadell farà, el diumenge 30 de maig, la consulta sobre la independència.

És la ciutat més gran de les que l’han organitzada fins ara, amb un cens de 173.426 electors, que inclou, com en totes les altres consultes, els empadronats de més de setze anys i els immigrats. Quan manquen deu dies per al referèndum, Consulta Sabadell ja ha recollit 5.009 vots anticipats, és a dir, un 2,88% del cens, i té el suport de cinc-cents voluntaris per a fer arribar el vot a tots els racons de la ciutat.
Des del dia de Sant Jordi els sabadellencs ja poden votar a sis punts de la ciutat. A més, Consulta Sabadell, integrada per una setantena d'entitats, disposa d'una comissió constituïda expressament per a recollir vots a les sortides dels centres educatius i als parcs i places dels barris. També té el suport dels grups municipals d'ERC, CiU i ICV, i de cinc-cents voluntaris que col·laboren directament en les comissions del referèndum. Fins al 30 de maig l'agenda d'actes és plena de col·loquis, concerts i àpats populars en suport de la consulta i per afavorir que hi hagi més vot anticipat. Des del 23 d'abril ja han votat 5.009 electors, gairebé el 3% del vot electoral de la consulta.

Sorpresa pel suport municipal

Malgrat l! a mala relació entre l'Ajuntament de Sabadell i alguns col·lectius de la Plataforma, el PSC, que presideix el govern municipal, amb Manuel Bustos al davant, va votar favorablement la moció que van proposar l'Entesa per Sabadell i ERC per donar suport a la consulta. Això farà que el dia 30 de maig els sabadellencs puguin votar en alguns locals municipals com ara centres cívics, biblioteques públiques i associacions veïnals. Sumant aquests locals amb els espais privats, hi haurà més de quaranta punts de votació. L'aprovació de la resolució al plenari municipal ha permès de publicitar la consulta a cinem! es, autobusos i carrers prou concorreguts com la Gran Via i la Rambla. A la web de l'ajuntament, també s'hi poden llegir les bases de la consulta.

Netbooks

Consulta Sabadell ofereix un ordinador netbook amb un descompte de més de cent euros als qui estiguin disposats a cedir-lo a l'organització durant el dia del referèndum. Els ordinadors només es faran servir per gestionar les dades el dia de la consulta i més tard es formataran i es lliuraran, sense continguts, als qui els hagin adquirits.