divendres, 29 d’abril del 2011

EL BARÇA, EL MADRID I LA POLÍTICA.


Bon article a Vilaweb, que han fet mol bé en destacar les declaracions del ministre del govern italià del Berlusconi. El subconscient feixista els traeix i se senten orgullosos d´haver bombardejat ciutats catalanes els anys 30.

La política es fica pertot
El Madrid veta l'ús del català per megafonia al Bernabeu i no deixa entrar cap estelada al camp • La CNN compara el Barça amb la lluita per la independència de Catalunya
'Com a equip i com a país hem caigut moltes vegades i ens hem tornat a aixecar.' Així va resumir l'esperit del Barça i de Catalunya Josep Guardiola en una conferència de premsa feta vint-i-quatre hores abans del partit d'ahir amb el Madrid. Aquestes declaracions van ser un simple preludi d'un partit ple de política. El Madrid va vetar en principi l'ús del català a la megafonia del Bernabeu, contra la pràctica habitual de tots els camps europeus, quan el Barça els visita a la Champions. Després els va acceptar però no va deixar entrar estelades al camp 'perquè les banderes amb estels són prohibides als estadis'. Tot i això se'n van colar unes quantes.
La CNN compara el Barça amb la lluita per la independència de Catalunya
La televisió nord-americana CNN va comparar ahir el Barça amb 'la lluita de Catalunya per la independència' contra el 'règim nacionalista' de Madrid. La CNN va explicar que el Barça simbolitzava la lluita independentista de Catalunya contra el govern de Madrid, i subratllava que hi havia 'poques rivalitats' en el món de l'esport tan serioses com la que amara els partits del Barça amb el Madrid. 'Fora del camp, és la història de dues ciutats: un conflicte entre el nacionalisme castellà i l'orgull català.'
El polèmic ministre italià de defensa diu que Mourinho bombardejarà Barcelona
La frase més desagradable, però, ha arribat des d'Itàlia on el polèmic ministre de defensa de Berlusconi, La Russa ha pronosticat que el Madrid guanyaria al Bernabeu i al Camp Nou i que després Mourinho podria bombardejar Barcelona, ciutat que l'aviació italiana va bombardejar als anys trenta.