divendres, 2 de desembre de 2011

"ESPANYA ENS ROBA", CONSEQÜÈNCIES DE LA PROHIBICIÓ.


La mesa del Parlament reprova Alfons López Tena
Considera les seves declaracions 'pejoratives' contra la presidenta • És la primera vegada en trenta anys que es reprova un diputat
La mesa del Parlament ha reprovat el diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, per haver fet declaracions 'impròpies efectuades aquest matí, en seu parlamentària, als mitjans de comunicació, amb expressions pejoratives i denigrants que afecten la dignitat d'aquesta institució i les persones que la representen, especialment la seva Presidència'.
López Tena ha dit: 'No ens faran callar. Tenim una presidenta que es vesteix de fada i de 'mamarratxa' per a sortir a El País i s'inventa un reglament per tancar-nos la porta'.
Cartes d'Esquerra i Solidaritat a la presidenta
Poc abans de la reprovació, s'ha sabut que Esquerra i Solidaritat Catalana havien fet arribar sengles cartes dirigides a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per queixar-se de la prohibició d'usar les expressions 'Espanya ens roba' i 'espoli fiscal' a la cambra, dictada ahir per De Gispert.
López Tena és qui signa la carta que Solidaritat ha fet arribar a la presidenta, en la qual hi diu que a De Gispert 'no li agrada escoltar la veritat'. Uriel Bertran ha insistit a dir durant el ple que Espanya ens continuava robant i la mesa li ha cridat l'atenció. El vice-president primer del Parlament, Lluís Corominas, li ha dit: 'farem constar en acta que se li ha cridat l'atenció; espero que no es repeteixi perquè aquest Parlament continua tenint dignitat i vostès la posen al límit'. La diputada d'Esquerra Carme Capdevila ha fet costat als diputats de Solidaritat i ha dit que la prohibició era un cas de censura fora de lloc.
En la carta que Esquerra ha fet arribar a la mesa del Parlament, demana a De Gispert que recapaciti sobre la decisió de censurar expressions a la cambra i li mostra el seu 'malestar i disconformitat'. I demana a la mesa que 'en cap cas no s'ha de poder limitar o tallar el dret dels diputats al debat parlamentari i polític' de la cambra catalana, una cosa que, a criteri seu, deriva d'aquesta decisió'.
De Gispert va dir que no permetria expressions 'injurioses' contra l'estat als plens. D'aquesta manera va satisfer una demanda del diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, que es va queixar que el diputat de Solidaritat Uriel Bertran hagués dit 'espoliació fiscal' i 'Espanya ens roba', durant el debat sobre la implantació d'un impost a les entitats financeres que havia proposat ERC. Bertran va respondre que tan sols havia descrit la realitat, i va instar De Gispert a fer una llista de les expressions que considerés injurioses.
A la xarxa, l'etiqueta #Espanyaensroba va córrer com la pólvora, i va arribar ser tema dominant a tot l'estat espanyol.