dimecres, 15 de febrer del 2012

CiU: LA PSICOLOGIA DEL "DEPENDENTISTA".


CiU no son independentistes, ho han dit ells mateixos a tort i a dret.
El seu problema és que son "dependentistes" (dependentistes espanyols evidentment)i això genera una psicologia i una manera de fer.
Ara ens diuen que donaran suport a la candidatura de Madrid als Jocs Olimpics (els italians han retirat la de Roma per manca de pressupost). Però nosaltres som més "xulos" i donem el suport a una ciutat amb la que hi tenim una relació desigual. I diuen els de CiU que ho fan per "responsabilitat".

La mentalitat "dependentista" de donar tot per si els altres algun dia se n´adonen i ens retornen alguna cosa com agraiment. En quines mans estem ?

Avui tenim la noticia a tots els mitjans de comunicació (deuen estar contents a Madrid):

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert el ple suport de la ciutat a la candidatura de Madrid per organitzar els jocs olímpics l'any 2020. Després d'una reunió a Madrid amb l'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, Trias ho ha considerat un 'acte de justícia'. Segons ha dit, en el seu moment la ciutat de Barcelona va 'tenir la sort de tenir el suport de tot Espanya' per organitzar els jocs olímpics de l'any 1992. 'Jo competeixo amb tothom', ha dit però es 'pot competir cooperant'. Per aquest motiu ha volgut oferir el seu suport a Madrid perquè 'guanyi la nominació olímpica'.

'De la crisi ens en trauran Madrid i Barcelona', ha dit l'alcalde, que vol que Barcelona sigui una 'punta de llança' de la recuperació econòmica. L'alcalde ha demanat el compromís de les institucions per aprofitar el gran pol logístic que és Barcelona, amb un aeroport, un port i una fira a pocs metres de distància, una cosa de l'altra.

La reunió entre Trias i Botella havia de servir per crear vincles de col·laboració entre ambdues ciutats que comparteixen objectius i interessos, segons ha dit l'alcalde de Barcelona. Trias, no obstant, no ha fet menció de la situació de desigualtat entre les dues ciutats. Sense anar més lluny, aquesta desigualtat es fa visible pel que fa als aeroports. Com ha recordat Alfred Bosch al Congrés dels Diputats, Barajas res el 55% de les inversions de l'estat malgrat representar tan sols el 25% del trànsit aeri. A més, l'estat obliga companyies aèries de 23 països a operar només des de Barajas i a no fer-ho des de Barcelona.

La col·laboració que ofereix Trias a Madrid no es dóna, per tant, en una situació de cooperació entre iguals. La desigualtat existent entre ambdues ciutats no dóna peu a oferir l'ajuda de Barcelona a Madrid. Ans al contrari, el que caldria és una demanda per part de l'Ajuntament de Barcelona d'obtenir les inversions d'acord amb el que representa la ciutat