dimarts, 21 de febrer de 2012

LLANOS DE LUNA DENUNCIA UN " ULTRATGE" INEXISTENT.


Després del suposat "ultratge a la bandera espanyola" que no hi era (no hi havia cap bandera espanyola per ser "ultratjada"), i de la imposició d´aquesta bandera per part del T.S.J.C. Podem veure tothom un altre episodi d´imposició de símbols per la força, aquesta vegada els instruments son la coneguda Sra. Llanos de Luna i evidentment el PP i el Govern espanyol.

Us pengem l´entrevista amb la batllesa de Sant Pol, que és la més directament afectada:

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, considera que l'acte de dissabte a Sant Pol de Mar, quan es va penjar una estelada a la façana de l'ajuntament pujant-hi per l'exterior, suposa un delicte d'ultratge a la bandera espanyola. I n'acusa els organitzadors de la concentració, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i també l'Ajuntament. Parlem amb la batllesa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), que explica que fins ara mai no hi havia hagut cap conflicte amb la bandera espanyola --que no hi ha onejat mai-- i que en tot cas, els problemes han vingut ara, amb la imposició de la bandera per part del TSJC.

–La delegada del govern espanyol diu que us acusarà d'ultratge a la bandera espanyola…
–Sí, em va trucar per dir-me personalment que emprendria accions contra els qui van fer la manifestació --que no era una manifestació sinó una concentració-- i contra l'ajuntament, per haver-ho permès. Però no hi va haver cap ultratge a la bandera espanyola perquè la bandera espanyola no va ser penjada en cap moment.

–Com veieu la reacció de Llanos de Luna?
–És difícil d'entendre perquè l'ajuntament ens n'hem mantingut al marge. L'edifici era tancat i no hi va entrar ningú. Fins i tot el manifest que van llegir en la concentració deia que l'ajuntament estava al marge d'aquella acció.

–Quina bandera oneja ara a la façana de l'ajuntament de Sant Pol de Mar?
–En la concentració van penjar una estelada, però poc després, la policia municipal la va retirar. Ara hi onegen la senyera i la bandera de Sant Pol. Com sempre!

–Teniu intenció de penjar-hi la bandera espanyola, tal com diu la sentència del TSJC?
–Sí, quan ens arribi la sentència ferma, la posarem.

–No us hi negareu?
–No, perquè la sentència ens hi obliga, i l'hem de complir.

–Serà el primer cop que onejarà la bandera espanyola?
–Si més no, jo no recordo haver-la vist mai.

–El de Sant Pol no és l'únic ajuntament on no hi oneja la bandera espanyola…
–No. Hi ha moltíssims ajuntaments de Catalunya on només hi ha la catalana i la del poble. Sempre ha estat així, i que no la posis no vol dir que no la vulguis. No es posa perquè no s'hi ha posat mai. I és trist que s'hagi de fer per obligació.

–Hi havia hagut mai cap problema, abans de la denúncia?
–No. El regidor Enrique Abad va presentar una moció el 2009 demanant que es pengés la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, però la moció va ser rebutjada. Va ser aleshores quan va presentar la denúncia, i ara ha arribat la sentència. Passa que a l'ajuntament no hem trobat cap bandera espanyola. Quan aparegui, la penjarem; i si no, en comprarem una. Complirem la sentència.

–I com us agafeu aquesta resolució judicial?
–És una imposició. I em sembla molt trist que les coses s'hagin de fer per imposició.

–Creieu que el cas de Sant Pol pot crear precedent?
–Entenc que sí, que a partit d'aquí es pot fer el mateix en altres pobles i portar-hi el mateix problema.

–Dèieu que no hi havia hagut mai cap problema. Els problemes han vingut després de la denúncia, doncs?
–Sant Pol és un poble afable i d'acollida. I dissabte durant la concentració no hi va haver cap aldarull. La denúncia i l'obligació de penjar la bandera espanyola és buscar tres peus al gat. Quines ganes de matxucar! A més, avui ens hem trobat amb una pila de correus amenaçadors per no tenir la bandera espanyola penjada. Han buscat merder allà on no n'hi havia.