diumenge, 25 de març del 2012

LES CONSULTES, S.I. I UN POSSIBLE ESTAT CATALÀ.



Uriel Bertran recorda que gràcies a les consultes independentistes i la irrupció de Solidaritat al Parlament s'ha empès CiU a assumir l'objectiu de l'Estat propi.

SI es compromet a passar de les paraules als fets exigint a Convergència que compleixi amb els seus acords congressuals i que el Parlament pugui proclamar l'Estat català

El secretari general de SI, Uriel Bertran, s'ha desplaçat aquest matí a Altafulla per “donar suport” a la consulta independentista que organitza avui el consistori altafullenc per recordar que “en el seu moment vam ser els promotors de les consultes independentistes organitzades per la societat civil” i ha titllat de “salt qualificatiu” aquesta consulta, la primera que organitza una institució d'aquest país i que ha promogut Solidaritat, des de l'equip de govern. Bertran considera que la consulta d'Altafulla demostra que “la democràcia no es pot aturar” i “per molt que el PP i Soraya Saénz de Santamaría vulguin impedir el dret a decidir això no hi ha qui ho aturi”. Bertran s'ha felicitat de que la consulta s'estigui “desenvolupant amb absoluta normalitat”.

El secretari general de Solidaritat ha fet èmfasi en què “allà on hi som els de Solidaritat, el procés d'independència s'accelera” i ha marcat com a objectiu un “referèndum oficial vinculant des del govern i que es proclami l'Estat català al Parlament”. Bertran ho ha justificat amb un ull posat en el Congrés que tanca avui Convergència a Reus: “avui CDC no hagués fet el pas d'assumir l'objectiu de l'Estat propi al seu Congrés si des del moviment de consultes independentistes i la irrupció de Solidaritat al Parlament no se'ls hagués empès” no sense advertir que la seva formació es compromet a “passar de les paraules als fets” i exigir a Convergència que “compleixi amb els seus acords congressuals i que el Parlament pugui proclamar l'Estat català”.