diumenge, 24 de febrer del 2013

MAPES DE LA DISTRIBUCIÓ DE VOT PER LA INDEPENDÈNCIA

El mapa que va eleborar Marc Belzunces (blocaire de Vialweb) ha tingut un cert ressò als mitjans, ara també n´ha elaborat un del País Valencià.

El mapa de l'independentisme, casa per casa

Marc Belzunces ha fet mapes molt exhaustius sobre la distribució del vot a les eleccions • Els explica en aquest vídeo
El blocaire de +VilaWeb Marc Belzunces ha elaborat i publicat al bloc un seguit de mapes molt exhaustius sobre la distribució de vot a les darreres eleccions. Fets a partir de les seccions censals, ofereixen una gran quantitat de dades sobre el repartiment del vot entre l'unionisme i l'independentisme en espais geogràfics reduïts: en el cas de Barcelona, fins i tot en finques concretes.
En aquesta entrevista en vídeo, Belzunces conversa amb el director de VilaWeb, Vicent Partal, i analitza les dades dels mapes que, entre moltes conclusions, revelen que a Barcelona hi ha hagut un gran canvi en intenció de vot: no tan solament s'hi imposa d'una manera clara el vot independentista, sinó que, a més, Barcelona encapçala l'independentisme del país.

Aquestes dades són especialment rellevants aquestes setmanes, en què el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona encararà dues votacions de caire sobiranista: l'una, una moció de suport a la declaració de sobirania, que recentment ha estat objecte de recurs al Tribunal Constitucional per part del govern espanyol; i l'altra, el dia 1 de març, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que podria aprovar-se si Iniciativa hi votés a favor, i que catapultaria la representació de l'AMI al territori.

dissabte, 16 de febrer del 2013

L´ALCALDE DE GALLIFA I INTERECONOMIA.

Encara no entenem perquè els de la TV ultra es diuen "Intereconomia" es podien dir "Ultranacionalisme espanyol" i els quedaria millor. D´economia no en deuen saber gaire perquè estan perdent molts milers d´euros cada mes (tot i les afinitats polítiques que tenen).
L´alcalde de Gallifa va estar a l´alçada, tranquil i donant la cara. El video ha estat bastant difós i en voliem deixar constància.


dimarts, 5 de febrer del 2013

PLA DEL GOVERN ESCOCÈS CAP A LA INDEPENDÈNCIA

El dia de la independència d'Escòcia seria el març del 2016

La BBC revela el pla del govern escocès per fer la transició cap a la independència si guanya el sí en el referèndum del 2014
La BBC ha publicat avui tot el pla del govern escocès de transició cap a la independència en cas que en el referèndum de l'any que ve guanyi el sí. Segons els documents a què ha tingut accés la cadena britànica, la independència es formalitzaria el març del 2016, després d'un any i mig de procés de 'desconnexió' amb el Regne Unit, de redacció de la constitució i de negociació de l'adhesió en organismes internacionals.
Després d'una eventual victòria del sí a la independència,  es constituiria una 'comissió constitucional legal' que analitzaria la divisió dels actius i els passius, les 'noves connexions globals', inclosa la UE, i la 'retenció de la monarquia per part d'Escòcia', segons diu la BBC.
La constitució escocesa
La redacció de la constitució escocesa, que seria escrita, a diferència de la britànica, es faria sota la supervisió del parlament escocès. Els dirigents de l'SNP volen que el parlament escocès promulgui les lleis de l'Escòcia independent, i que ho faci d'acord amb el Regne Unit.
A mitjan mes passat, el primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, va declarar a la BBC que ja pensava en la constitució. 'El dret a una educació lliure i a tenir una llar, haurien de tenir protecció constitucional en l'Escòcia independent', va dir en una entrevista a la BBC. Salmond va apuntar alguns dels preceptes més importants que hauria d'incloure: el dret de tenir una educació lliure, el dret de disposar d'una llar i la prohibició de les armes nuclears.

'Segons els plans, la funció legislativa de Westminster acabaria amb el Tractat de la Unió', diu la BBC.

'La intenció del govern escocès és que després del sí el 2014, es faran els arranjaments, amb l'esperit de l'Acord d'Edimburg, per transferir la sobirania al poble d'Escòcia amb prou temps per a les eleccions al parlament escocès el 2016 i per a una plataforma constitucional que posi la base sobre la qual funcionarà el nostre parlament constitucional', exposa el document del govern escocès.
D'acord amb el Regne Unit

En tot moment el govern escocès diu que vol fer el procés d'acord amb el govern britànic. Alguns ministres britànics ja han començat a pensar en el procés post-referèndum, assegura la BBC. Però Cameron diu que no començarà cap negociació fins que no es celebri el referèndum.

El dirigent de la campanya unionista, Alistar Darling, diu que no és possible 'trencar tots els llaços del passat i fer quelcom de bell nou en menys d'un any'. 'Quan consideres la moneda, com dividiràs les pensions, com assignaràs el deute, la defensa… Són aspectes sobre els quals el govern escocès no ens explicarà què pensa fins a final d'any, menys de deu mesos abans del referèndum', ha afegit.

dissabte, 2 de febrer del 2013

L´ESPIONATGE ESPANYOL DESPLAÇA CENTENARS D´AGENTS A CATALUNYA ?

Aquests dies es parla d´aquest desembarcament en alguns mitjans, nosaltres recollim la informació de Nació Digital que és la que teniu a continuació.
Això només referma dues coses: 1) no ens podem esperar més per tenir un país independent i 2) s´ha de treballar seriosament perquè la contrainformació i la manipulació no se´n surtin amb la seva.

 
El CNI intenta captar persones amb informació sobre el sobiranisme

L'espionatge espanyol podria haver desplaçat centenars d'agents per revertir el procés polític

Emblema del Centre Nacional d'Intel·ligència, amb base a Madrid i estructura mixta civil-militar.

Els rumors sobre una alta activitat de l'espionatge espanyol a Catalunya s'han incrementat les darreres setmanes. La major part de les fonts situen la seu del CNI en un edifici de la Diagonal pròxim al Corte Inglés de Francesc Macià. En general, les informacions -sempre parcials- apunten a què els agents intenten contactar amb persones que puguin facilitar informació susceptible de desacreditar els líders visibles del sobiranisme català, arribant a oferir la impunitat a canvi en algun cas. Les xifres dels efectius desplaçats varien, però coincideixen en afirmar que molts d'aquests agents han estat traslladats des de les seves bases anteriors al País Basc.

En aquest sentit, la revista Tiempo ha confirmat, de fonts oficioses de l'espionatge espanyol, que hi ha un pla basat en dues direccions. "D'un cantó, obtenir la màxima informació de persones i projectes utilitzant tots els mitjans operatius al seu abast i, d'altra banda, crear els mitjans i donar suport a les persones capaces de fer revertir la situació a l'opinió pública, fent servir gent no vinculada directament en l'actualitat amb el servei d'intel·ligència".

El CNI té com a intenció captar persones que estiguin disposades a "col·laborar en les solucions que s'aniran posant en funcionament poc a poc", segons informa el setmanari, que també assenyala com a prioritat el control de l'activitat d'Artur Mas.