diumenge, 24 de febrer del 2013

MAPES DE LA DISTRIBUCIÓ DE VOT PER LA INDEPENDÈNCIA

El mapa que va eleborar Marc Belzunces (blocaire de Vialweb) ha tingut un cert ressò als mitjans, ara també n´ha elaborat un del País Valencià.

El mapa de l'independentisme, casa per casa

Marc Belzunces ha fet mapes molt exhaustius sobre la distribució del vot a les eleccions • Els explica en aquest vídeo
El blocaire de +VilaWeb Marc Belzunces ha elaborat i publicat al bloc un seguit de mapes molt exhaustius sobre la distribució de vot a les darreres eleccions. Fets a partir de les seccions censals, ofereixen una gran quantitat de dades sobre el repartiment del vot entre l'unionisme i l'independentisme en espais geogràfics reduïts: en el cas de Barcelona, fins i tot en finques concretes.
En aquesta entrevista en vídeo, Belzunces conversa amb el director de VilaWeb, Vicent Partal, i analitza les dades dels mapes que, entre moltes conclusions, revelen que a Barcelona hi ha hagut un gran canvi en intenció de vot: no tan solament s'hi imposa d'una manera clara el vot independentista, sinó que, a més, Barcelona encapçala l'independentisme del país.

Aquestes dades són especialment rellevants aquestes setmanes, en què el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona encararà dues votacions de caire sobiranista: l'una, una moció de suport a la declaració de sobirania, que recentment ha estat objecte de recurs al Tribunal Constitucional per part del govern espanyol; i l'altra, el dia 1 de març, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que podria aprovar-se si Iniciativa hi votés a favor, i que catapultaria la representació de l'AMI al territori.