Els catalans i catalanes tenim molts arguments per a seguir i acabar positivament el procés per la independència. Encara que no en tinguessim gaires d' argumensts, en tindriem prou en tenir clar que en volem sortir d' aquesta "societat-estat" que en diuen Espanya, de la mateixa manera que en surt un soci d' una empresa amb la qual no s'hi identifica gens.
Però, per si en teniem pocs d' arguments, els espanyols cada dia ens en donen més: fa dos dies el conseller de la "Comunidad de Madrid" va dir que més de 1.000 empreses catalanes s' han traslladat a Madrid en els darrers tres anys.
Doncs deuen ser molt inútils aquests dirigents madrilenys, si després de 300 anys intentant construir una "capital" amb tot un joc de trampes legals per fer-la gran i tenir les millors infraestructures de tot l' estat només han aconseguit que a CATALUNYA hi hagi 580.804 emprses i a MADRID (capital del imperio i amb baixos impostos i taxes i més infraestructures que a cap altra ciutat) només n´hi hagi 496.000, segons DADES SEVES (INSTITUTO NACIONAL DE ESTADÍSTICA d' aquest mateix any). Doncs deuen ser MOLT INÚTILS, aquests dirigents "mandrilenys".
La pregunta és: que hauriem fet els catalans, sense haver d' apuntalar i fer créixer la SEVA capital ?
La resposta és evident.
La segona part de la intervenció del conseller madrileny és absurda. Lliga aquesta "fuga" d´empreses a Madrid amb els baixos impostos, però també amb la demagogia, perquè nosaltres tenim Síndic de Greuges i "ambaixades". Qualsevol persona amb un mínim de criteri pot buscar les despeses ocasionades per les seves ambaixades (dietes, manteniment, lloguers, sous, adjunts, etc. etc.) i veurà en què es gasten ells els NOSTRES diners.
I a sobre que ens escanyen s' en riuen de nosaltres amb aquestes "rodes de premsa" per al consum intern.
Aquí us pengem la noticia (tal com va aparéixer a Nació Digital):
El president de PIMEC, Josep González, considera "lamentable" que es barregi la suposada marxa d'empreses a Madrid amb el procés sobiranista. El CCN acusa la comunitat de competència deslleial
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de PIMEC, Josep González, a la seu de la patronal. Foto: Aleix Moldes
El president de Pimec, Josep González, ha assegurat que no li consta que hi hagi moviment d'empreses de Catalunya cap a Madrid en resposta a les paraules del conseller d'Hisenda d'aquesta comunitat, Enrique Ossorio, que va
assegurar dilluns que un miler de companyies catalanes s'havien instal·lat a la capital de l'Estat des de 2010 atretes per la seva fiscalitat.González, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha demanat "seriositat" i un "anàlisi fred" de les xifres i ha considerat "lamentable" que es "barregin" aquestes dades amb "arguments a favor o en contra" del procés sobiranista de Catalunya. Tanmateix, el líder empresarial ha declarat que "és evident que a Catalunya tenim una fiscalitat més alta que voldríem".
Per la seva banda, la patronal sobiranista, CCN, ha assegurat que Madrid es beneficia del que anomena “efecte capitalitat”, cosa que li permet “fer la competència deslleial a la resta de territoris de l’Estat”.
Pel Cercle Català de Negocis, aquest efecte fa que, en primer lloc, Madrid rebi de l’Estat espanyol “molts més diners que qualsevol altre comunitat per invertir en infraestructures, cosa que suposa un greuge comparatiu intolerable”.
"Si bé Ossorio reconeix que el motiu d’atracció és la baixa fiscalitat a les empreses que ofereix Madrid, fa trampes en no dir per quin motiu pot oferir aquest tracte preferent", adverteix el CCN a través d'un comunicat.
Apart la pressió fiscal hi ha també la pressió política, l incompliment en l'execució i/o
finalitazació d´infraestructures, dels deutes pactats que tampoc
s'executen, i les maniobres políticopolicials que periòdicament es
produexen. Tot això no s' acaba si no és amb la independència.