dimarts, 6 d’agost del 2013

ESPORTISTES CATALANS/ES: POLÍTICS HEU DE FER LA VOSTRA FEINA !!.

Aquests dies ha creat molta polèmica a les xarxes un fet que nosaltres veiem com poc sorprenent (tenint en compte relació Catalunya-Espanya): una esportista (Roser Tarragó) guanya un títol (medalla) amb Espanya i rep insults al twiter per demostrar els seus sentiments catalans (no anti-espanyols). Un cas molt semblant al del jugador català Aleix Fàbregas.
És una mostra més del que tots sabem: els espanyols consideren que només hi ha una manera de ser espanyols (la que ells estandaritzen), tot el que estigui fora de l' estandart no ho rebutgen, sinó també ho ataquen amb insults. SEMPRE HAN FUNCIONAT AIXÍ.
No entenem on està la sorpresa. O ets espanyol a la seva manera o no et volen (a no ser que guanyis títols). Encara hi ha catalans/es que no s' han adonat de la qüestió.  
Us pengem la noticia tal com va sortir als mitjans (en aquest cas a Nació Digital). Avui també ha sortit la proposta espanyola de sancionar als esportistes que es neguin a posar-se la samarreta espanyola i ser sel.leccionats (preveient que hi haurà problemes en alguns casos).
Nosaltres només volem fer dos afegits:

1) ÉS URGENT TENIR UN ESTAT CATALÀ, per moltes raons: econòmiques, històriques. culturals, democràtiques, etc. però també ESPORTIVES.

2) És evident que hi ha molts/es esportistes catalans/es que participen en competicions representant Espanya, i això omple d' orgull els espanyols que diuen que "hi participen perquè volen" i enforteixen un símbol ("La Roja") que és el seu puntal per afirmar la "unitat". Tot això ja ho sabem.

Però tampoc podem pressionar tant als/les esportistes fins al punt que no puguin participar en competicions internacionals. NO PODEM EXIGIR ALS ESPORTISTES QUE FACIN DE POLÍTICS. Només els podem exigir quan siguem un estat independent o quan els nostres polítics hagin fet la feina. 

Roser Tarragó, la darrera víctima de la catalanofòbia a l'esport

Una de la campiones del món de waterpolo ha d'acabar tancant el Twitter pels insults rebuts

Roser Tarragó és una de les nou catalanes que ha guanyat amb Espanya la medalla d'or de waterpolo del Mundial de Barcelona. El fet de dur una estelada al seu compte de Twitter (foto) l'ha convertit en la darrera víctima de la catalanofobia en el món de l'esport, en un cas que recorda molt el del jugador d'hoquei herba Aleix Fàbregas.

Tarragó, nascuda a Mataró l'any 1993, s'ha vist obligada a suprimir el seu Twitter a causa dels insults (alguns de caràcter polític però la majoria personals) rebuts per usuaris espanyolistes. Tanmateix, l'etiqueta #totssomrosertarrago està servint per rebre centenars de missatges de suport. Destaca el d'Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, recordant que tothom té dret a expressar de manera lliure els seus sentiments.

La jugadora mai ha amagat el seu compromís amb Catalunya i després de debutar amb la selecció nacional en un partit amistós va assegurar que li “agradaria que la selecció catalana pogués jugar uns Jocs Olímpics”. “Per fi he pogut defensar els meus colors” va declarar, segons recull el web de la Plataforma Proseleccions Catalanes.