dissabte, 1 de febrer de 2014

ANGEL DE LA FUENTE, ELS CIUDADANOS I LES BALANCES FISCALS.

Avui Nació Digital publicava això, prou interessant per a la militància que no sapi qui és el "ciudadano" Ángel de la Fuente, el responsable de la "nova metodologia" per a calcular les balances fiscals.


Ángel de la Fuente: «Em continuo sentint bastant pròxim a Ciutadans»

El responsable de la nova metodologia del ministre Montoro és un dels fundadors del partit d'Albert Rivera i deia, fa un any i mig, que les balances fiscals són "un coñazo"

Salvador Cot, Barcelona | Actualitzat el 01/02/2014 a les 20:30h

"Fa temps que no venia a coses de Ciudadanos (...) Em continuo sentint bastant pròxim a l'invent [Ciudadanos] , hi he estat bastant ficat"... Ángel de la Fuente començava així la seva ponència a l'Escola d'Estiu de Ciutadans 2012, on tot i dir, explícitament, que les balances fiscals són un "coñazo" animava els assistents a combatre el catalanisme: "aviam si aconseguim entre tots una resposta al missatge nacionalista".

La implicació d'Ángel de la Fuente en l'espanyolisme a Catalunya ve de lluny. Abans i tot de la fundació de Ciutadans, Ángel de la Fuente col·laborava amb Ágora Socialista i Socialistas en positivo -embrió ideològic de Ciutadans- i feia conferències -gener de 2006- sobre "El finançament autonòmic en el projecte de l'Estatut català, per tal de combatre els arguments del catalanisme.

L'any 2007, quan encara no feia un any de la fundació del partit, De la Fuente va dictar als militants i simpatitzants de la Federació de Barcelona de Ciutadans una Conferència sobre les balances regionals, al Pati Llimona, amb els mateixos arguments.

De la Fuente també ha elaborat l'informe "Raons per a un debat. El mite de l'espoli fiscal" per a la fundació FAES, que presideix José María Aznar.