dilluns, 8 de juny de 2015

VALORACIÓ DE LA SITUACIÓ, DES D' ESTAT CATALÀ.ANÀLISI  DE LA SITUACIÓ POLÍTICA, DESPRÉS DELS RESULTATS ELECTORALS DE LES MUNICIPALS:

1. Vistos els resultats i analitzats (amb una perspectiva, no a corre-cuita), és obvi que a nivell nacional (Països Catalans) no podem estar descontents. Els números són els que són. Al Principat s’ ha passat d’ 1.100.264 vots independentistes (l’ any 2011) fins a 1.412.068 (el 2015), mentre el vot unionista s’ ha reduït (PP, PSOE, Ciudadanos) i han passat d’ 1.120.484 (l’ any 2011) fins a davallar en 993.913 (el 2015).
El vot independentista ha passat de 5.378 regidors (2011) fins a 6.080 (2015), mentre el vot unionista ha patit una gran reculada al Principat, han passat de 2.595 regidors(2011)  a 1.681 regidors el 2015.
Tenint en compte que deixem un marge sempre :ja que es molt possible que una part del vot d’ UDC no sigui independentista en un referèndum, que molts vots de candidatures no independentistes sí que votin independentista i una part del vot – no ens atrevim a donar percentatge- de ICV-EUiA i de BeC sigui independentista. Fent una aproximació, el resum és que el vot independentista no recula en cap moment al Principat.

2. Hem vist els resultats als Països Catalans, no podem fer una altra cosa que estar contents i valorar en la seva mesura (important) els vots aconseguits per Compromís (al País Valencià) i Més (a les Illes Balears). Als quals felicitem des d’aquí.

3. En relació a Barcelona-ciutat, nosaltres havíem apostat per incidir en “Barcelona, capital de la República Catalana” i no veiem que els resultats ens donin aquesta definició. Per tant Barcelona continua sent un objectiu clau pel camí cap a la independència i potser haurem de seduir-la més. De la mateixa manera que aquestes votacions eren municipals (i no primera volta d’unes plebiscitàries), també veiem que ens dóna una referència per un futur proper i necessitem que BeC (Barcelona en Comú) no sigui una nosa per la independència, ni un vot unionista, sinó que sigui un vot que respecti la voluntat majoritària.

4. ESTAT CATALÀ continuarem treballant, com hem fet des del 1922,  per la independència del nostre país i pel benestar de les persones d’aquest país des d’unes posicions progressistes situades a l’ esquerra catalana. Felicitem als partits independentistes en general, i esperem que ara tots en la mateixa direcció treballem per les eleccions del 27 de setembre i pensem en el futur del nostre país.  
La campanya del 27-S l’ hem de guanyar amb arguments. En tenim molts i prou bons per convèncer totes les parts de la societat catalana. Cal anar endavant i no afluixar gens i sense posar-nos gens nerviosos.