divendres, 22 de juliol del 2016

ENFONSAMENT ECONÒMIC I RATIFICACIÓ DEL PROCÈS CONSTITUENT.

Després de la trobada-teatre del Conseller d' economia i vicepresident català i la vicepresidenta espanyola a Madrid. Trobada necessària perquè mai puguin dir que els representants catalans no van a les reunions o "no volen dialogar". Però a efectes pràctics res de res, com deia el mateix Jonqueras.
I no esmentem la tàctica del govern espanyol patètica de "arreglar les xifres per no caure en multes europees", "dir que els endeutaments més grans venen de le autonomies i dels municipis", treure diners dels fons de pensions o augmentar el deute extern a més del 100% del PIB. Els compte espanyols són patètics i alguns diaris europeus no tenen gaire bona opinió den Montoro i De Guindos. Tenen un problema, però ens collen a nosaltres.
Després del que estem veient dia a dia, potser caldria que les conclusions sobre el procès constituent entressin a l' ordre del dia del darrer ple del Parlament.
Cal que anem avançant i no només simbòlicament, esperem que es puguin ratificar en sessió plenària.  



Les conclusions sobre el procés constituent queden fora de l’ordre del dia de l’últim ple del parlament
JxSí i la CUP forçaran que es puguin debatre i ratificar en sessió plenària

La mesa del Parlament de Catalunya ha convocat ja el ple de la setmana vinent —l’últim abans de les vacances— i ha mantingut la seva decisió de no incloure les conclusions de la comissió d’estudi sobre el procés constituent en l’ordre del dia. Així ho va decidir dimecres, limitant-se a prendre nota de les conclusions però sense donar a aquesta qüestió una tramitació específica. El dia anterior, el Tribunal Constitucional espanyol havia advertit la mesa que havia d’impedir ‘qualsevol iniciativa’ que impulsés el procés constituent. JxSí i la CUP havien demanat que s’inclogués aquest assumpte, malgrat el que digués el tribunal i ja van avançar que forçarien que les conclusions es puguin debatre i ratificar en sessió plenària. Es pot alterar l’ordre del dia si ho acorda el ple a petició de la presidenta, de dos grups parlamentaris o d’una cinquena part dels diputats.