divendres, 12 de maig del 2017

EL SR. DAVID PEREZ I LA MANIPULACIÓ

El diputat del Psc, David Perez ahir va fer unes declaracions a Catalunya Ràdio que no aporten res dins de la guerra mediàtica en la qual estem immersos entre independentistes i unionistes. Res de nou ell pertany (i ho ha demostrat a bastament) a aquest segon sector. Fins aquí res a dir. Tothom pensa com vol i tot s' emmarca en la pugna Psc-Pp- ciudadanos contra Erc-Pdecat-Cup.

Però el que no estem disposats a passar per alt és el que a Espanya diuen "la coletilla". és a dir quan el senyor Perez acusa Erc de  no voler obrir fosses comunes fins ara perque " es demostraria l' espanyolitat de moltes persones que van defensar Catalunya".
Fins aquí podriem arribar, nosaltres no som d' Erc i no sabem si es va donar pressa o no amb les fosses. Però NO utilitzi les fosses pel seu interès partidista volent dir que els espanyols eren molt solidaris amb els catalans perque ara els va bé per la tercera via. La tercera via és morta. Desperti´n.

Parlin d' arguments, de dades, no manipulin la història en interès seu.
Volen dades? 30.000 voluntaris catalans es van apuntar al Front d' Aragó el mes d' agost de 1936.
Voluntaris sr. Perez !!! I catalans sr. Perez !!!  
I els membres d' aquest partit (Estat Català) van aportar centenars de voluntaris per a confeccionar les Unitats Pirinenques (2.000 voluntaris sr. Perez) i les Columnes Macià- Companys (1.300 voluntaris sr. Perez) formada per voluntaris d' Estat Català i ERC.
La missió de les quals era enllaçar amb la columna Ortiz de la CNT-FAI i amb les milicies valencianes pel sud.
No li comentem els voluntaris catalans al Front de Madrid, ni els afusellats catalans a Castella, ni tampoc l' expedició catalana per alliberar Mallorca del feixisme (composta en bona part per militants d' Estat Català).
Però si li volem dir especialment, les dades que vostè no sap o potser vol amagar: a mitjans de 1938, CATALUNYA ACOLLIA 702.000 refugiats espanyols que fugien de casa seva empesos per un exèrcit que avançava en nom d' Espanya i el feixisme i es deien "nacionals" (nacionals espanyols evidentment).
El nombre de refugiats va anar augmentant, les dades han estat publicades: 339.000 refugiats eren d' EXTREMADURA I CASTELLA I LLEÓ, 153.000 refugiats d' ANDALUSIA, 121.000 refugiats de CANTABRIA I ASTURIES, 50.000 d´EUSKADI i 39.000 de l' ARAGÓ.

La Història és com és i les xifres són tossudes. Evidentment que va haver soldats espanyols que van defensar Catalunya, ni més ni menys que els catalans que van defensar el front de Madrid, de l' Aragó, Andalusia o el "Levante". Però no ens vingui amb aquestes manipulacions i només parli dels espanyols que van defensar Catalunya i no parli de l' altra part. Ni s' oblidi de l' esforç immens que van fer els catalans per a transformar industries en proveïr material de guerra, ni l' esforç immens dels catalans per acollir gairebé un milió de refugiats el desembre del 1938. NO HO OBLIDI AIXÒ SR. PEREZ. Aquest país es mereix tanta dignitat com el seu, i la història ens avala.