diumenge, 21 de maig del 2017

SORAYA, PUGDEMONT I CATALUNYA.



Després de la "proposta" de la Sra. Soraya Saenz de Santamaria al President Puigdemont,  i després de que diferents mitjans, partits i col.lectius s' hagin pronunciat amb valoracions diferents; nosaltres no veiem cap moviment a Madrid del Govern espanyol en relació al referèndum.
No veiem canvis en les formes: continua l' actuació judicial contra l' independentisme (cas Meritxell Borràs, cas Ajuntament de Berga, cas llibres de text a Catalunya, manifestació a Madrid contra Puigdemont ..), només per citar alguns casos.
Ni veiem canvis en el fons: la proposta de Saenz de Santamaria va en la línia basca. No volen entendre res del que passa a Catalunya i no els importa. Acostumats al "ordeno y mando" no els importa el que puguem proposar. No és que no entenguin, és que no volen entendre res.
I l' únic que els vé al cap és que amb el cas basc els va funcionar molt bé judicialitzar la política al màxim (és el seu terreny on ells es mouen a plaer) i fer anar al President "autonòmic" al Congrès perquè rebi un no rotund i hagi de tornar al seu territori amb les mans a les butxaques (els va anar molt bé fer anar a Ibarretxe a Madrid, i fer-li veure que no té res a fer allà).
Si a això li afegim, que la sra. Saenz de Santamaria ens llegeix la cartilla i ens recorda que res del que vulguem fer està en aquest llibre sagrat que es diu Constitución Española i que tampoc s' ha de reformar, doncs veurem perfectament que no hi ha res a fer a Madrid i menys al Congrès.
Recordem per si algú va despistat, que l' únic que pot fer un President "autonòmic" al Congrès és exposar la seva proposta, rebre preguntes d' alguns partits i contestar-les i veure com se li tomben totes les propostes per part del PP-Ciudadanos- PSOE. No es pot caure a la trampa del cas  Ibarretxe i cal recordar que el 2014, amb tota la bona voluntat del món, es va presentar al Congrès una proposta pel dret de decidir (una cosa molt més light que un referèndum) i la resposta va ser NO.
Veiem correcta la resposta del President Puigdemont, no anar al Congrès si no hi ha un acord PREVI sobre el referèndum. I posem PREVI en majúscula perque si no és així no s' hi va a guanyar res al Congrès.
No ens extranya l' interès xulesc de l' Albiol per retar el President que hi vagi. És una trampa de molt baixa qualitat.  
Esperem, francament, que no es perdi la referència del que estem fent i volem aquí: votar i marxar.
Res més. Ho podem fer de la manera que es cregui més oportuna i tranquila, però l' objectiu és el mateix i no n´hi pot haver cap altre de succedani.