dimarts, 7 de novembre del 2017

UNITAT EN DEFENSA DE LA REPÚBLICA CATALANA.

Jordi Miró, president d' Estat Català , avui opinava que s' hauria de caminar cap a una àmplia unitat en defensa de la República Catalana.

"Després de la votació del referèndum de l'1 d'octubre en què va guanyar l'opció de constituir-se en un estat independent en forma de República, el Parlament i el Govern legítim de Catalunya, escollits per les urnes, van declarar la República catalana.
Després de la Declaració d'independència de Catalunya, la reacció espanyola no es va fer esperar i va actuar amb una violència fora del comú d'un estat democràtic. L'acció de l'Estat va ser fulminant amb l'aprovació exprés, per part del Senat espanyol i amb la complicitat del PSOE, de l'article 155, que de fet ja era aplicat de forma encoberta des d'abans. La monarquia es va posar al front de l'operació contra Catalunya i va marcar el camí, tot això amb la passivitat i la complicitat de la Unió Europea.
La primera actuació repressiva de l'Estat, via 155, va ser prendre el control de l'economia, de la policia catalana i de l'administració. Aquí el Govern legítim de Catalunya va cedir per tal d'evitar una escalada repressiva i de violència per part de la judicatura i de la policia espanyola. En paral·lel, l'Estat espanyol ha dissolt el Parlament i el Govern de la Generalitat i ha empresonat una part dels membres legítims del Govern i els dos portaveus de les entitats cíviques més importants de Catalunya.
Avui ens trobem, doncs, en una situació d'escalada repressiva per part de l'Estat espanyol amb tota la seva màxima brutalitat, però malgrat això la República catalana segueix tenint la legalitat de les urnes, la majoria dels ajuntaments del país i, sobre tot i indispensable, el suport d'una majoria molt àmplia i organitzada del poble català. A més tenim el President de la República de Catalunya i una part del Govern a l'exili i mentre hi hagi President de la Generalitat hi ha República catalana.
El govern espanyol, paradoxalment, a la vegada que ha aplicat el 155 contra Catalunya també  ha convocat eleccions per al proper 21 de desembre. Per una banda sap que una repressió continuada és insostenible, a més d'un escàndol a nivell internacional. No es pot descartar que hagin rebut pressions europees en aquest sentit. El govern espanyol fa aquesta jugada a la desesperada amb la creença que amb l'ofensiva repressiva dels darrers dies, amb part del Govern i dirigents de la societat civil a la presó, pot intentar guanyar a les urnes perquè creu que la capacitat de mobilització i resposta de l'independentisme estarà temporalment minvada.
Ara hem de convertir la seva estratègia en la nostra victòria i per fer-ho ens cal unitat. Unitat i responsabilitat per estar a l'altura del moment històric que vivim com a poble, que és el més greu a nivell de país des de la insurrecció feixista del 36.

Aquesta àmplia unitat en defensa de la República catalana s'ha de convertir, el proper dia 21, en una aclaparadora i indiscutible victòria a les urnes que obligui la comunitat internacional a implicar-se i que doni una senyal clara a Europa i al món que Catalunya vol ser un poble lliure ".