dijous, 1 de gener del 2009

MANIFEST DE LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA- F.E.M.

Imatges de la concentració de Girona.

FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA- MARE NOSTRUM.

29 de desembre de 2008.
Davant del brutal atac que està llençant el Govern israelià contra els territoris ocupats de Gaza, manifestem el nostre total rebuig
a aquestes actuacions de força d´un estat contra un territori ocupat que fins i tot té dificultats en la pròpia subsistència.
Les informacions de cooperants internacionals diuen que des del 1967 l´Estat d´israel no havia matat tantes persones en tants pocs dies. I això és molt greu.
No es pot tenir tot un territori, com el de Gaza, sota bloqueig per mar i terra (tant per la part isrealiana com egipcia) d´aliments, combustible i transports i anar obrint l´aixeta de tant en tant, sense possiblitats que aquesta població pugui sortir del territori en una situació molt semblant a un gran camp de concentració i a més a més esperar que la població d´aquest territori estigui contenta amb els ocupants.
I si aquests ocupats s´enfaden tenir l´aviació preparada per actuar, el govern israelià està actuant amb un cinisme perillós que pot servir d´excusa a altres estats imperialistes per actuar amb el mateix cinisme sense que passi res.

LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA, manifestem el nostre desig de treballar per unes relacions solidàries entre el nord i el sud de la Mediterrània i entre els seus pobles.
NO ACCEPTEM que un país pugui actuar per la força, amb la complicitat internacional, contra un altre.
DENUNCIEM la complicitat del Govern dels Estats Units que sempre donen el vist-i-plau a la utilització de la força en els conflictes i els seus interessos imperialstes a la zona. Una zona massa sensible perquè pugui ser utilitzada unilateralment per un país aliè. També critiquem les declaracions de Condoleezza Rice que, després del bombardeig massiu a Gaza, ha dit que condemna dels atacs amb missils i morters contra Israel.

LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA ens solidaritzem totalment amb el poble palestí que no es mereix tant de patiment i també ens solidaritzem amb un percentatge encara petit d´israelians que han estat manipulats constantment.
Els periodistes independents donen unes xifres de 40 % de població israeliana a favor dels bombardejos i un 46 % en contra, mentre el Govern israelià encara avui mateix dona unes xifres de 81 % a favor. La manipulació de les seves pròpies enquestes és constant. Esperem la reacció d´aquest significatiu percentatge d´israelians que es decideixin a treures el jou de l´imperialisme que els esclafa fins i tot a ells mateixos.

A més a més de la protesta contra aquest acte de violència puntual, la FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA demana una solució global al conflicte de l´Orient Mitjà.
Bona part d´aquesta solució està condicionat al que passi a Palestina. Els palestins tenen tot el dret de tenir el seu propi territori, un estat propi i un lloc definitiu on viure. Un territori cohesionat i comunicat, en cap cas un territori esquarterat i aïllat com els guettos negres de Sudàfrica.
La FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA creiem fermament que aquesta solució passa pel diàleg i no pel bombardeig, per desmuntar les colònies il.legals per part de l´Estat d´Israel, perque els palestins tinguin un territori cohesionat, pel retorn de refugiats i desplaçats i per la eliminació del mur. Tots sabem els patiments de les poblacions del mon que convieun amb murs.
LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA no entenem el silenci de polítics importants que representen països que han patit desplaçaments, exilis, bombardejos i masacres similars.

LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA creiem fermament que la solució passa per garantir els drets individuals i col.lectius dels palestins de manera que puguin viure amb dignitat amb els seus drets i necessitats bàsiques garantides. No només ho demanem per als palestins sinó per tots els pobles de la mediterrània que veuen com la repressió lesiona els seus drets com a persones.

LA FEDERACIÓ D´ENTITATS DE LA MEDITERRÀNIA donem suport a totes les iniciatives ciutadanes per aturar els atacs israelians i per canviar les coses en aquesta part del a Mediterrània.
Per això, donem suport a la convocatòria d´avui a Barcelona (plaça Sant Jaume a les 7 del vespre) i demà a la ciutat de València (Pl. Mare de Déu, a les 7 del vespre), a la campanya per col.locar mocadors palestins als balcons que s´ha fet des de les comarques de Lleida i a totes les convocatòries del país que es vagin donant, solidàries amb Palestina.

S´HAN D´ATURAR ELS BOMBARDEJOS, S´HA D´ATURAR EL BLOQUEIG.

SOLIDARITAT AMB PALESTINA.