dissabte, 20 de març del 2010

SOCIALISTES I SR. SARKOZY, DE QUINA INFORMACIÓ ESTEU PARLANT ??


Després de les crítiques, algunes molt desproporcionades, dels socialistes catalans a la Sra. Mònica Terribas, per l´entrevista feta a TV3 al President Montilla.
Per a nosaltres totalment correcta, com totes les que havia fet al seu programa anterior ("La nit al dia").

Ens agradaria saber què diran ara sobre el tractament de la informació, després de la informació falsa donada per tots els mitjans grans, espanyols i francesos, sobre un grup de catalans que estaven de vacances a la població francesa de Dammarie Les -Lys.

Aquesta era avui la noticia, senzillament vergonyós:

Els presumptes etarres són en realitat bombers de la Generalitat i de Barcelona
La policia francesa diu que s'ha equivocat en la identificació dels membres de l'escamot que va matar un policia

Després de l'avís de la Generalitat de Catalunya als governs espanyol i francès que hi havia un error en la identificació dels presumptes etarres a través d'un vídeo difós ahir, les policies de tots dos països han admès la confusió. A l'enregistrament es veien cinc persones sortint de comprar d'un supermercat. Segons la gendarmeria, eren membres de l'escamot d'ETA que dimarts van matar un gendarme i de fet fins i tot donaven noms, que afirmaven que corresponien als homes que es veien a les imatges. Però en realitat són cinc bombers de la Generalitat i de Barcelona, que formaven part d'un grup de deu catalans que són de vacances a Dammarie Les-Lys per fer-hi escalada.

L'error, el van detectar uns amics dels implicats que van veure les imatges per la televisió des de Catalunya. Els van trucar per avisar-los i els bombers mateix es van reconèixer a través dels vídeos que hi ha penjats a YouTube.

Cinc hores a comissaria

Els cinc bombers confosos per membres d'ETA han prestat declaració avui al matí a la comissaria de Melun, al sud-est de París, segons que ha explicat el conseller d'Interior Joan Saura. Després de cinc hores, n'han sortit i es preparen per tornar avui al vespre amb avió cap a Catalunya.