dijous, 18 de març de 2010

SUPORT ALS ALCALDES DE LES COMARQUES GIRONINES.


ESTAT CATALÀ dóna suport al manifest dels alcaldes de les comarques de Girona i a totes les entitats i organitzacions gironines que han patit aquesta nova situació de desatenció per part de les companyies elèctriques espanyoles i de les institucions.

Una altra mostra de la inutilitat de les persones que ens governen. Donarem tot el suport que calgui, des del nostre petit partit, perquè la situació no es torni a produïr.

MANIFEST DELS ALCALDES DE LES COMARQUES GIRONINES:
L'objectiu dels impulsors del manifest és donar una imatge d'unitat i exigir que no torni a passar res similar mai més. No volen que la Generalitat s'oblidi amb facilitat de la situació de caos que han i encara viuen un cop la neu deixi de causar problemes i la llum torni a les seves llars. Per això, han redactat un manifest crític anomenat "Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines".

Els alcaldes consideren que ha estat "una experiència evitable en bona part" i reclamen al govern que es revisin els protocols d'actuació davant de situacions d'emergència i es donin línies d'ajuts immediates per fer front a les despeses que han assumit. A més, també demanen que les companyies elèctriques assumeixin la responsabilitat de les conseqüències per la falta de subministrament elèctric.

L'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, entén que l'escrit ha de servir perquè el país sàpiga que una situació com aquesta no es pot repetir. Critica el temps en què han trigat a obtenir suport de les administracions però sobretot la manca de subministrament. Per la seva banda, l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, reclama al govern que exigeixi a les elèctriques una auditoria i un pla d'inversions. També demana més recursos econòmics i humans.

En el manifest es reclama que es prenguin mesures "que millorin tot allò que sabem que ha fallat" i adjunten una llarga llista que inclou propostes com la correcció de protocols o desviació d'inversions o la millora en coordinació, informació i recursos humans i materials. En aquest sentit, fan sentir la seva queixa per les dificultats que han passat en les fases més crítiques de la crisi provocades per una manca de comunicació i d'informació davant de les actuacions previstes per les administracions i les empreses de subministrament, per les operadores de telecomunicacions, així com per les concessionàries d'infraestructures.

A més, denuncien que la manca de subministrament elèctric s'està allargant molt més del que seria desitjable i molt més del que és comprensible i tolerable, i alerten que està provocant un greu perjudici a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels municipis. Els alcaldes qualifiquen d'inacceptable que les companyies elèctriques actuïn amb tan poca celeritat per oferir alternatives a la manca de subministrament elèctric i denuncien que s'hagi donat als alcaldes una informació "poc precisa i sovint poc creïble".

Els municipis afectats també denuncien que han hagut de destinar recursos econòmics que no tenen per poder donar resposta i protegir els seus ciutadans. Davant d'aquesta situació, demanen al govern línies d'ajuts per fer front a les despeses que ja han assumit i per minimitzar els efectes de la nevada, especialment pel que fa a la neteja de boscos i restauració de camins.

D'altra banda, de cara a la Setmana Santa i l'estiu, les comarques gironines demanen que es faci un esforç per donar una bona imatge de la Costa Brava al turisme exterior perquè no se'n ressenti la temporada.