dijous, 30 de desembre del 2010

SOLIDARITAT CATALANA HA PRESENTAT LA PROPOSICIÓ DE LLEI PER A LA DECLARACIÓ D´INDEPENDÈNCIA.



Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat avui a la mesa del parlament sis proposicions de llei, entre les quals la de declaració de la independència de Catalunya i una llei de prohibició del cementiri nuclear a Catalunya . Ho ha fet Alfons López Tena, com a portaveu del grup mixt designat per Solidaritat. Però el grup mixt no ha quedat formalment constituït perquè Ciutadans ha demanat una pròrroga per a la designació del seu portaveu.
Solidaritat recorda que el termini per a la demanda de cap pròrroga s'acabava la mitjanit passada, i Ciutadans no l'ha demanada fins avui a mig matí. Com que Solidaritat, amb quatre diputats, i Ciutadans, amb tres, no arriben al mínim de cinc escons per a tenir un grup propi, han de compartir el grup mix! t, incloent els recursos i els representants. Però la formació presidida per Albert Rivera vol que es canviï el reglament del parlament perquè hi pugui haver una divisió del grup mixt en dos i, a la pràctica, disposar d'un grup propi, sense haver de compartir-lo amb la formació de Joan Laporta.

Solidaritat, en canvi, ha proposat que els nomenaments del representant a la diputació permanent del parlament, constituïda avui, i el portaveu del grup mixt, es comparteixin entre ambdues formacions de manera proporcional als diputats que tenen uns i altres. I recorda que la maniobra de Ciutadans demanant una pròrroga no s'ajusten al reglament de la cambra. Amb aquesta pròrroga, el termini s'allarga vuit dies hàbils; com que la primera quinzena de gener és festa al parlament, s'acabarà el 22 de gener. Fins aleshores no hi haurà grup mixt formalment constituït, i d'aquesta manera Ciutadans guanya temps perquè la cambra pugui estudiar un canvi en el reglament.

Les primeres proposicions de llei

Amb tot, López Tena ha presentat sis proposicions de llei a la mesa del parlament, entre les quals la de declaració d'independència de Catalunya, tal i com s'havia compromès Solidaritat a fer durant la campanya. Les altres es refereixen a una llei de consultes per la via no de referèndum, a una llei de dació en pagament de l'habitatge personal o familiar hipotecat amb alliberament del deute pendent garantit amb hipoteca; una llei de prohibició del cementiri nuclear a Catalunya; una llei per anul•lar l'última subvenció a Endesa atorgada pel govern en funcions de la Generalitat i una llei per a modificar la uniformitat dels mossos d'esquadra destinat a la regió policíaca del Pirineu Occidental, Ripollès i Berguedà.

Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/noticia/3830059/20101229/solidaritat-presenta-proposicio-llei-declaracio-dindependencia.html