dijous, 2 de desembre del 2010

LÓPEZ TENA (SI): ELS CIUTADANS HAN D´ESCOLLIR ELS SEUS REPRESENTANTS A DIPUTACIONS I CONSELLS COMARCALS.


Alfons López Tena: “Els ciutadans han de poder escollir els seus representants als consells comarcals i les diputacions”

Santi Niell, coordinador de SI a les comarques gironines i Alfons López Tena, diputat electe de SI per Barcelona han comparegut aquest matí en roda de premsa a Girona per fer una valoració dels resultats obtinguts per SI i explicar l'estratègia de la coalició independentista per a les properes eleccions municipals.

Santi Niell ha fet una valoració molt positiva pel 4,85 % dels vots obtinguts per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona i que han suposat l'entrada al Parlament de Toni Strubell, gairebé el mateix percentatge que partits consolidats com ICV-EUiA i tenint present factors com la competència existent a Girona entre l'electorat independentista. Niell ha destacat la homogeneïtat del vot a tot el territori ja que “hem tingut electors a 219 municipis del total de 221” destacant les comarques del Gironès, Garrotxa i el Pla de l'Estany on s'ha superat el 5% dels sufragis. També ha afirmat que “ara no ens aturem ja que tenim nous reptes” i que “en el termini de dos mesos la nostra organització política es consolidarà a nivell comarcal i local i haurem de fer eleccions per escollir els òrgans de govern de SI al territori per poder encarrilar i planificar la feina per treure uns grans resultats a les eleccions municipals del mes de maig”.

Niell ha fet “una crida a l'independentisme municipalista per sumar forces amb aquells qui vulguin compartir amb nosaltres el mateix plantejament de regeneració democràtica” tot reafirmant el compromís de SI d'elaborar “les llistes sota el mateix concepte de primàries on els adherits escolliran els candidats”.

El marc sobre el qual pivotarà l'actuació municipalista de SI l'ha definit en quatre grans eixos programàtics:

1. Lluitar contra la bel·ligerància competencial que suposa que els ajuntaments catalans suportin competències delegades sense tenir recursos.

2. Lluitar contra el model municipalista de l'ACM i la FCM que està fossilitzat i esgotat.

3. Acabar amb l'opacitat d'aquells òrgans amb greus dèficits democràtics com els consells comarcals i les diputacions, proposant l'elecció directa pels ciutadans d'aquests òrgans amb grans recursos econòmics, totalment opacs i dirigits actualment per les maquinàries de partit.

4. Acabar amb el model de que els ajuntaments petits visquin en la més absoluta indigència i que els grans ajuntaments siguin usats pels partits per omplir-los d'assessors i prevendes partidistes.

En definitiva, Niell ha afirmat que SI vol sumar esforços amb totes les forces independentistes que es vulguin presentar a les eleccions amb nosaltres ja que “tenim la cobertura dels 4 parlamentaris perquè aquestes propostes siguin visualitzades i es palesi un nou escenari i una nova manera de fer política a nivell municipal”.

Per la seva banda, Alfons López-Tena, ha carregat contra les greus mancances democràtiques del sistema polític català, ja que és molt difícil entrar al Parlament si no s'hi és prèviament. Malgrat això, “els ciutadans ens han donat la seva confiança”. López Tena ha dit que l'actuació de SI aquesta legislatura serà “posar de manifest que l'autonomia esta liquidada després de la sentència del Tribunal Constitucional ja que no hi ha possibilitat d'avenç a l'Estat espanyol i que la manera de sortir de la crisi és que Espanya ens deixi de robar”. Segons López Tena, “l'Estatut va ser una aventura fracassada”.

López Tena ha insistit en què no pot ser que “hi hagi administracions públiques amb grans pressupostos, totalment opaques i que els ciutadans no puguin ni escollir ni cessar, com per exemple els consells comarcals i les diputacions, que han de ser regits democràticament”. López Tena ha dit que presentaran cavall de batalla per aquest tema al Parlament i ha advertit que “si els partits tradicionals segueixen amb aquest sistema autoritari, els representants de SI que escaiguin en aquests òrgans de poder s'escolliran democràticament pels nostres adherits”.

López Tena ha reclamant al govern que formi Artur Mas que tingui per únic objectiu recuperar els diners que ens roba Espanya ja que “la Generalitat està en fallida, els ajuntaments en semifallida, i que els catalans paguem de sobres impostos per tenir una Administració Pública de primer nivell”.

Ja per acabar també ha denunciat la situació “similar a Corea del Nord” de què 4 diputats no puguin tenir iniciativa parlamentària, una limitació antidemocràtica que “no es dóna ni al Congreso de los Diputados”.

López Tena també ha aprofitat per anunciar que “com CiU aposta per la via autonomista i no vol iniciar una legislatura de transició cap a la independència votarem no a la investidura en les dues voltes i no a la presidència del Parlament”.