dijous, 2 d’agost del 2012

LA MEGABANDERA ESPANYOLA A MADRID COSTA 30.000 EUROS ANUALS.


 Els mitjans espanyols diuen que mantenir els signes d´identitat catalans és car (l´idioma, la cultura tradicional, allò que ells diuen "les ambaixades a l´exterior", etc. etc.).
Però no creieu que mantenir els seus signes sigui barat (el Instituto Cervantes a l´exterior, per exemple).

També a acontinuació  n´hi ha un petit detall: la megabandera espanyola de Madrid: 

L'Ajuntament de Madrid es gasta cada any uns trenta mil euros en el manteniment de la megabandera espanyola de la plaça de Colón. Mensualment, un equip municipal despenja l'ensenya de 21x14 metres, amb un pes d'uns 40 quilos, i la substitueix per una altra de les quatre o cinc de reserva que emmagatzemen permanentment. A partir d'aquell moment, el teixit s'envia a Sosa Días SA , una empresa de Colmenar Viejo especialitzada en la comercialització i reparació d'aquesta mena de productes. Si es pot, la bandera és sargida i recuperada, fins que acaba la seva vida útil. Segons el diari El Mundo , es necessiten un promig de tres ensenyes anuals que costen 10 mil euros cadascuna.

La bandera d'Aznar

La megabandera espanyola de la plaça de Colón oneja a Madrid des de fa onze anys, un cop va ser instal·lada allà per l'Ajuntament de Madrid a suggeriment de José María Aznar, aleshores president del govern espanyol. Aznar havia quedat molt impressionat per la gran bandera que presideix la plaça del Zócalo de Mèxic DF en una visita oficial l'any 2001. En tornar, l'aleshores alcalde, José María Álvarez del Manzano, va ordenar les obres -amb un cost de 378.000 euros- que van culminar amb l'hissada oficial de la bandera, el Dia de la Hispanitat de l'any 2001.(noticia de Nació Digital).