diumenge, 24 de març del 2013

NO PODEM PERDRE TV3 i CATALUNYA RÀDIO- NO PODEM DEIXAR QUE DESMANTELLIN EL SERVEI PÚBLIC DE LA C.C. DE MITJANS AUDIOVISUALS..

 

Uns companys ens envien aquest missatge. Pensem que cal llegir-lo. No ens podem permetre perdre TV3 i Catalunya Ràdio.

Si, un dia,  ens posem davant l´aparell de TV i el millor que podem veure és Tele 5, ja podem plegar.






Després de les darreres eleccions, el PP ha quedat situat com a 4a força política a Catalunya i CiU hi està trencant els lligams del seu antic pacte a Ajuntaments, Diputacions, Consells Comarcals... Per desgràcia, es veu que el pacte amb l'espanyolista, Alicia Sánchez Camacho, per desmantellar el servei públic que ofereix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a la ciutadania és, per ara, inquebrantable.

Un nou episodi de la destrossa que estan fent a una de les poques estructures d'estat que tenim i funciona el vivim ara amb el tancament de diverses corresponsalies a les Terres de l'Ebre, al Pirineu i a la Catalunya Nord.

Davant d'això, des de la ciutadania s'ha engegat una recollida de signatures en defensa de les corresponsalies de TV3 tancades. La campanya porta en marxa molt poquets dies i ja s'acosta a les 10.000 signatures.
Una pinzellada sobre la situació dels treballadors dels mitjans audiovisuals públics catalans
En els darrers 3 anys...
...prop de 400 companys i companyes han perdut el seu lloc de feina en haver estat acomiadats, prejubilats o haver causat baixes definitives (llargues malalties, mort...) sense que hagin estat substituïts per ningú.
...la televisió pública líder d'aquest país -és increïble, però encara ho som!!!- ha vist com el seu pressupost ha caigut, any rere any, fins a punts d'agonia financera.
...els treballadors i treballadores de la CCMA -entre congelacions i reduccions del salari, etc- hem perdut un 23% de capacitat adquisitiva i la direcció -seqüela de l'antic pacte CiU-PP- ens amenaça amb un ERO imminent.
Si hi ha una nova retallada a TVC, haurem de començar a pensar a tancar la barraca. I no exagero gens.

Feu un cop d'ull al web que hem creat per denunciar aquesta situació: http://tv3teva.cat/

Per acabar, us donaré unes dades que exemplifiquen l'absurd i la càrrega política que té tot plegat. Qui vulgui justificar el desmantellament de TV3 i Catalunya Ràdio com a mitjans líders a Catalunya, hauria de saber que:

- Sabeu què costa a cada català mantenir tota la CCMA? 35 euros l'any!!!! És una de les corporacions públiques de mitjans audiovisuals més econòmiques d'Europa i més ben valorada pels ciutadans. Així que, després que la direcció de la CCMA -reitero: seqüela de l'antic pacte CiU-PP- hagi eliminat TVC per satèl·lit per a la comunitat catalana de tot el món, el canal per joves 3XL, mig Canal Super 3, mig 33 i Icat FM, per 10 cèntims al dia encara podeu disposar de 5 canals de TV, 3 emissores de ràdio, 8 portals a internet, plataformes per a telefonia mòbil, xarxes socials...

- Com algú pot dir que cal retallar els mitjans públics catalans per salvar l'educació i la sanitat?????? Sabeu que l'import destinat a Sanitat representa, aproximadament, un 40% del pressupost de la Generalitat? I que el de tota la CCMA (incloent totes les despeses de tots els canals de TV, emissores de ràdio, webs, administració, drets...) representa menys d'1% del pressupost de la Generalitat?

- Si demà tanquéssim totes les emissores de ràdio, tots els canals de TV i totes les webs de la CCMA, féssim fora tots els treballadors, deixéssim de pagar tots els drets d'imatges, abandonéssim tots els immobles que ocupa la CCMA de forma que ja no poguéssim tornar a obrir res del que s'hagués tancat...
Amb tots els diners estalviats, sabeu quan de temps aguantaria la sanitat i l'educació del país???
1 SETMANA!!!!
Només serviria per aguantar 1 setmana i ja no tindríem mitjans de comunicació públics mai més!!!! Tornar a construir tot el que tenim ara, uns mitjans públics de gran qualitat i amb un alt grau de reconeixement intern -de la pròpia ciutadania- i extern -la resta de mitjans de comunicació del món-, seria impossible, com a mínim a curt termini.

Si estàs d'acord amb el que has llegit, fes-ho córrer!
O vols que les teles espanyoles es quedin amb el mercat català i "Sálvame" sigui el programa de TV més vist a Catalunya?
Si us plau, pensa-hi i dóna suport a les iniciatives per salvar TV3 i Catalunya Ràdio, unes de les millors i més exitoses empreses que ha construït el poble català.