dilluns, 8 d’abril del 2013

ELS BORBONS I ELS PROBLEMES ESPANYOLS.

A Espanya se li presenten molts fronts: l´econòmic (evidentment), però també el de credibilitat internacional (que ja no tenen) i el polític (la pressió pel canvi generacional de la monarquia), etc. etc.
En aquest darrer tema, la situació és prou complexa: un rei que no ho vol deixar, un hereu que no ho vol agafar, les pressions exteriors, els membres d' allò que diuen "família real" imputats i la pregunta de molts ciutadans espanyols (però també catalans) que es pregunten, quin personatge farà de cap d´estat (sense monarquia)? l´Aznar, el Rajoy, el Guerra...?  Quin "panorama" ens espera ?
A Espanya se li presenten molts fronts, però continuem sense veure perquè nosaltres hem de continuar en aquest vaixell on no hi tenim res a fer, si no és rebre per tots els costats.

Aprofitem l'article d' en Salvador Cot a Nació Digital d´avui, sobre un d´aquests temes (el dels Borbons).
Bon article, on cal parlar d´en Roca Junyent (aquell que volia "reformar" Espanya) i que ara defensarà aquests dinosaures borbònics.
No ens estranya, després de veure el que van fer a Gallifa, entenem que estan enganxats al vell sistema espanyol, al PP i a la monarquia.





      

Borbons enrocats

Final de règim. Totes les institucions espanyoles s'esfondren poc a poc, corcades fins el moll de l'os per la corrupció, l'opacitat i l'arbitrarietat. El desprestigi del sistema polític és matèria informativa diària als mitjans de comunicació de tot el món i queda ben poca gent que pensi que aquestes mateixes institucions ja sense crèdit -esclerotitzades i incapaces d'entendre la pròpia decadència- tinguin el vigor necessari com per emprendre la via de la recuperació econòmica, política i moral.

I un dels símptomes més clars és aquesta aliança crepuscular entre el vell catalanisme de la transició i la monarquia borbònica s'ha donat aquests darrers dies. Miquel Roca donant la cara per la Zarzuela en un cas, penós, de tràfic d'influències i saqueig de diner públic no pot tenir altra interpretació que un tancament de files -desesperat- entre els que van participar en un repartiment de poder que ara caduca.

No els servirà de res perquè no entenen res. Ells van crear un sistema d'implosió retardada que, anys després, està ofegant milions de persones. I hi ha una societat que, ho vulgui o no, només té una possibilitat de futur si fa saltar el tap de roques i borbons que tanca l'olla a pressió.