dimecres, 17 d’abril del 2013

LA INDEPENDÈNCIA ÉS L' ÚNICA SORTIDA PER L´ESPORT CATALÀ.


L´esport català no té sortida ni es pot normalitzar mai sense la independència del nostre país.

L'ANC i ProSeleccions denuncien l’ofec de l'esport

Ambdues entitats asseguren que només la independència pot capgirar la situació

L'ANC i la Plataforma ProSeleccions denuncia l'ofec de l'esport català. Foto: Adrià Costa

La sectorial d'esports de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han fet un crit d'alerta sobre la situació crítica que consideren que pateix l'esport català. Per ambdues entitats només la independència pot resoldre una qüestió que han denunciat amb un manifest conjunt.

En aquest sentit asseguren que és una crisi de caràcter econòmic perquè clubs, federacions i també les seleccions esportives que podien competir a nivell internacional estan patint un ofegament que els impedeix desenvolupar les seves activitats habituals i que els ha portat a acomiadaments de personal, a concursos de creditors i a poder donar menys suport a esportistes i tècnics, quan no les deixa directament com a entitats en risc de fallida. Però també entenen que la crisi és de caràcter polític ja que l'esport català no aconsegueix reconeixement i perquè l'espoli fiscal afecta els recursos i les infraestructures per avançar.

Tant l'ANC com la Plataforma ProSeleccions consideren que només la independència pot capgirar la situació actual i, d'aquesta manera, l'esport “pugui gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconegut”.(Nació Digital).