dimarts, 16 de juliol del 2013

SOU MULTIMILIONARI DELS BANQUERS ESPANYOLS.


El PP està nedant en un mar complicat, entre la corrupció i atacs entre uns sectors i altres del seu propi partit. Veurem què en surt de tot això (volem dir: com ens afectarà a nosaltres).
No ens importa gaire si guanya el sector Rajoy-Montoro-DeGuindos o el sector Aznar-Aguirre-Acebes, però sí que si guanya el primer continuarà amb aquest tarannà murri d' esperar (i procurar) que ens enfrontem entre nosaltres i ens desanimem davant la paret del TC.
I si guanya el segon sector, deixaran de fer el murri i intentaran actuar "con la Constitución i la legalidad vigente", és a dir fer un atac al Govern català (estil "Ibarretxe").

Per la seva part, el PSOE, grans manipuladors de la informació durant l' anomenada "transició", ara diuen que Rajoy està assegut sobre tres volcans (Bàrcenas, la crisi i Catalunya). En la història d' Espanya, Catalunya sempre ha estat una de les excuses necessàries (pel cop d' estat de Primo de Rivera o pel de Franco, per exemple).
Potser la població espanyola hauria d' adonar-se d' una vegada que el volcà no és Catalunya, el volcà és el nivell de dirigents polítics que tenen, la corrupció generalitzada i els sous multimilionaris dels banquers espanyols (els quarts de la UE).

No és que alguns partits catalans estiguin exempts de corrupció, però ho hem d' intentar.
A veure si ens deixen en pau i ens deixen fer alguna cosa diferent a Catalunya.


125 banquers espanyols, amb el sou més alt de la Unió Europea

El 2011 cobraven una mitjana de 2,4ME anuals segons un informe de la Autoritat Bancària Europea (de Nació Digital).


Un informe de l'Autoritat Bancària Europea ha conclòs que durant el 2011 125 banquers espanyols van guanyar més d'un milió d'euros. El seu sou mitjà va ser de 2,4ME, la xifra més alta de tots els països europeus que superen el milió d'euros. La remuneració fixa era de 106,9 milions i, a més, rebien una paga variable de 198 milions.

Dels 125, 44 treballaven en el sector de la banca d'inversió, 21 en banca minorista i 60 en altres àrees de negoci. Segons l'informe, Espanya és el quart país europeu amb més executius de la banca que cobren més d'un milió d'euros l'any, per darrere del Regne Unit, Alemanya i França.

El nombre de banquers que cobra més d'un milió d'euros a Espanya es va reduir en vuit en relació al 2010 (de 133 a 125) però la retribució mitjana va augmentar: de 2,25 a 2,4 milions. L'Autoritat Bancària Europea realitzarà a finals d'any un informe més detallat i actualitzat de les dades, que s'hauran d'ajustar als forts processos de reestructuració d'alguns països.