dimecres, 31 de juliol del 2013

L' ULTRADRETA ESPANYOLA PINTA LA FAÇANA DEL DIARI EL PUNT-AVUI.


El grupuscle Democracia Nacional pinta la façana d'«El Punt-Avui» (Nació Digital).

El grupuscle ultradretà Democracia Nacional Joven (DNJ) ha pintat avui a la nit la façana de la redacció barcelonina del diari El Punt-Avui, en protesta per l'acudit gràfic que dilluns va publicar sobre la Marca España i la xarxa ferroviària de l'Estat. L'acudit, que va ser considerat una ofensa contra les víctimes de l'accident de tren de Santiago de Compostel·la, va ser durament criticat per formacions com PP i Ciutadans.

"24-J. Nadie se rie de la sangre española. Solidaridad", han pintat militants de la formació, que també han reivindicat la pintada a les xarxes socials.

Democracia Nacional va ser la formació que, fa una setmana, va organitzar una xerrada a la llibreria Europa del barri de Gràcia de Barcelona, el propietari de la qual està condemnat per apologia del nazisme.

Comentari nostre:

L' accident de tren a Galicia ha tingut un tràgic final, que tots/es lamentem, això és l' expressió principal.
Al darrera d' aquest accident s' han mogut molts fils intencionats: 
1. La utilització de les víctimes (només cal llegir alguns comentaris d' alguns familiars), la foto necessària dels polítics (per tal d' argumentar que estaven amb els que pateixen) i que només cal veure la cara de les autoritats que estaven al funeral per veure l' actitut que "destilaven". L' actitut sempre és important.
2. Per una altra part hi ha hagut les crítiques:  contra RENFE, l' Alta velocitat, la Marca Espanya, etc.etc.
I entre aquests un acudit d' en Jap al diari El Punt-Avui. Això sembla que ha creat molta polèmica. Francament, a nosaltres, l' acudit ens ha semblat un atac directe a la Marca Espanya, després hi ha molta polèmica sobre si era el moment de publicar l' acudit. 
Aquest dibuixant pot agradar o no, però la llibertat d' expressió també compta. Però sembla que la libertat d' expressió compta més a Espanya que a Catalunya. I des de Catalunya no es pot dir res que sembli que pot tocar la sensibilitat d' algú. Mentre que si es fa des d' Espanya ens ho hem d´empassar (ens poden bombardejar, però no cal que demanin perdó ni ells ni els seus descendents polítics, ens poden dir " fills de puta" però no cal excusar-se, es poden dir mentides evidents però no cal enretirar-les, etc. etc.).

Bé, podem parlar i donar moltes voltes sobre això: sobre la llibertat d' expressió i els seus límits, sobre no afectar la sensibilitat dels altres, sobre la diferent mesura que tenen aquests aspectes si es fan des de Catalunya o des d' Espanya ...

Però, no podem deixar passar els actes feixistes com el de l' ultradreta espanyola contra el diari El Punt-Avui. Coneixem la professionalitat d' El Punt i la seva seriositat i també coneixem les "activitats" d' aquests ultradretans. I no tenim cap dubte: SOLIDARITAT amb el diari El Punt-Avui i CONDEMNA contra l' ultradreta espanyola.
És que algú es pensa que dir que "només és una pintada" (com alguns progres espanyols) anirà bé perquè no avanci l' ultradreta al nostre país.
Ni els volem, ni ens calen els ultradretans. Qui els paga? Qui vol la seva implantació? Que s' ho responguin els mateixos que diuen que "només és una pintada sense importància".