dilluns, 9 de febrer del 2015

LA LLISTA FALCIANI, EMILIO BOTIN I ELS COMPTES A SUÏSSA.

Cal recuperar la Llista Falciani, per a posar sobre la taula algunes dades sobre això que en diuen frau fiscal i sobre això que alguns en diuen "casta":

La llista Falciani revela milers de milions amagats a Suïssa i empastifa Emilio Botín

Fernando Alonso, Mohammed VI, entre els els noms filtrats de milers de titulars de comptes a la filial suïssa del banc HSBC

Aquesta matinada passada s'han fet públics els noms dels titulars de comptes en la filial suïssa del banc britànic HSBC. Són milers de noms, molts dels quals són de personalitats vinculades al món de l'esport, de l'espectacle i de la banca. Entre aquests, l'ex-president del Banco Santander el difunt Emilio Botín, que segons aquestes dades tenia diners ocults al HSBC i va utilitzar un entramat de societats opaques a Panamà i les Illes Verges. Són les dades de l'anomenada llista Falciani, que ha elaborat un grup d'investigació en què han participat The Guardian, Le Monde i El Confidencial, entre més.

Hi ha més noms en aquesta llista, com els de Fenando Alonso, Michael Scumacher, Mohammed VI i David Bowie. Hi ha milers de noms i de comptes en aquesta llista, de residents en països de tot el món que desaven, amb dades de 2006 i 2007, més de 100.000 milions de dòlars en l'anonimat de la banca suïssa.  

Entre els noms de la llista hi ha també David Bowie, Tina Turner, Elle MacPherson, el rei del Marroc, Mohammed VI i el de Jordània, Abdal·là II.

La llista és una relació de clients amb comptes en la filial suïssa del HSBC que l'ex-treballador d'aquest banc Hervé Falciani va enregistrar en un CD i va lliurar a la hisenda francesa el 2009.