diumenge, 8 de febrer del 2015

SOLIDARITAT AMB EL POBLE KURD.

Ahir hi va haver una concentració en suport al poble kurd a Barcelona, organitzada des de KurdisCat, on també va participar el nostre partit. També hi va haver concentracions en altres ciutats europees, hem rebut fotografies d' algunes d' elles (també de l' illa de Sardenya en suport als kurds). Us afegim una imatge de la nostra participació a la concentració. Esperem que la solidaritat internacional prengui el seu lloc, com sempre ha fet.

 

per una altra part, fa poques hores sortia la següent notícia que ens dóna una idea bastant exacta del que està patint la població kurda des de fa molts mesos.
Des de dalt (dirigents polítics i sindicals) fins la base i la població civil (que ha hagut d' aguantar bombardejos, exili i desplaçaments forçosos de les seves cases i pobles). L' article és de llibertat.cat:

 Mor en combat la comandant de les YPJ de Kobanê
Hebûn Sinya dirigia una brigada de les Yekîneyên Parastina Jinê (YPJ, Unitats de Defensa femenines) i s'havia fet coneguda per donar les rodes de premsa de la milícia. Sinya representava a les YPJ en les aparicions mediàtiques conjuntament amb les forces de les YPG, peshmerga o FSA. La comandant havia destacat en les accions ofensives a Kobanê especialment aquest mes de gener, segons informa el bloc kurdiscat.
Hebûn Sinya, de nom real Mêdiya Murat, havia nascut a Derîk i va caure en combat conjuntament amb tres membres més de la milícia kurda en els darrers dies de l'alliberament de Kobanê (la mort va ser dins de la ciutat el 30 de gener) . En aquells moments no es va donar a conèixer la notícia de la seva mort que s'ha sabut ara. Fou enterrada ahir pels seus companys i companyes.