dissabte, 11 d’abril del 2015

MEMBRES DE L' EXTREMA DRETA ESPANYOLA EN LES DETENCIONS ANTIGIHADISTES ?

Article de Vilaweb que dóna més informació sobre unes detencions amb poca informació. On queda més ferma que mai la vinculació de membres de l' extrema dreta espanyola (MSR i España 2000) amb les detencions:

 L' ULTRA DETINGUT EN L' OPERACIÓ ANTIGIHADISTA, UN EX-CANDIDAT DE MSR I ESPAÑA 2000.

El suposat dirigent de la cèl·lula s'hi havia reunit per atemptar a Barcelona

El suposat dirigent de la cèl·lula gihadista desarticulada dimecres a Catalunya, Antonio Sáez Martínez, (conegut com Alí 'el perruquer'), es va reunir a la seva perruqueria amb una persona d'ideologia neonazi, Diego José Frías, i va planejar d'atemptar amb una bomba contra una llibreria jueva de Barcelona de nom 'La Pedra', segons consta a la interlocutòria del jutge de l'Audiència espanyola Santiago Pedraz. A l'escorcoll que els Mossos d'Esquadra van fer al domicili de Frías van trobar una granada de mà, una pistola i una escopeta, entre altres instruments bèl·lics. Les escoltes telefòniques també apunten que Alí havia pensat a segrestar la directora d'una sucursal del Banc Sabadell per finançar la cèl·lula.

Diego José Frías, militant de l'ultra Moviment Social Republicà, del qual va ser cap de llista per a les eleccions al parlament el 2006, tal com informa el diari Público, que també recorda que Frias havia militat i havia estat candidat anteriorment d'una altra organització de la ultradreta, España 2000.

El jutge, que ha enviat a presó set dels deu detinguts, els imputa delictes de pertinença i col·laboració a organització terrorista i tinença d'armes i artefactes explosius. Als tres que deixa en llibertat els obliga a comparèixer als jutjats cada setmana i els prohibeix sortir de l'estat.

Contactes per a atacar una llibreria jueva

Segons el jutge, els testimonis protegits assenyalen Antonio Sáez Martínez, àlies Alí 'el perruquer', com el creador de la cèl·lula i que seria l'autor d'un pamflet de captació de suposats gihadistes. A les converses telefòniques Sáez Martínez parla dels contactes amb Frías, un conegut seu que 'odia els jueus' i que havia contactat 'perquè aquest li proporcionés explosius i armes per poder atemptar en territori nacional'.

De les escoltes, vigilàncies i seguiments policíacs, a més de les declaracions dels testimonis protegits, se'n desprèn que el grup feia reunions on es miraven vídeos d'Estat Islàmic. Aquestes reunions tenien lloc a les cases de Taofiq Mouhouch i Alí 'el perruquer', i segons un testimoni protegit almenys en una ocasió aquest últim va proposar d'atemptar a l'estat i explica que va estar a punt d'atemptar contra una llibreria jueva a Barcelona juntament a un conegut i client de la perruqueria d'ideologia neonazi.

El jutge considera que Diego José Frías és col·laborador del grup gihadista i li imputa també un delicte de tinença i dipòsit d'armes i explosius. Segons Pedraz, un dels problemes de la cèl·lula és que no tenia accés a armes i explosius i Frías era la persona que els en podia proporcionar.

Proposava d'atemptar contra el parlament

Segons el jutge, Alí també valorava la possibilitat de fabricar artefactes explosius casolans mitjançant la barreja i manipulació de diferents productes químics d'adquisició legal. A les seves reunions, havia proposat com a objectius sinagogues o locals regentats per jueus, les forces i cossos de seguretat i el Parlament de Catalunya.

Alí proposava d'utilitzar una furgoneta on anessin camuflats amb armes llargues i granades de mà. Segons la interlocutòria, també havia experimentat amb diversos productes químics per fabricar explosius utilitzant el 'Llibre de la cuina anarquista'. A casa seva es va trobar llibres de la gihad i un manuscrit on explica la seva conversió.

Segons les escoltes, un altre dels conversos, Jacob Orellana, també havia parlat amb altres membres de la cèl·lula de la mort per Al·là i, segons els testimonis protegits, estava d'acord amb anar a combatre a Síria, a més de donar suport a 'qualsevol atemptat terrorista'.

Va ser ell, segons el jutge, qui va proposar d'atemptar contra els 'peixos grossos', referint-se a l'assassinat de polítics i atacs a estaments oficials com el Parlament de Catalunya. A casa seva es van trobar vint-i-cinc sacs buit de components químics i un sac de sofre que, segons els TEDAX, es podien utilitzar per crear explosius.

Pedraz sosté que Said Touay, un dels detinguts, a més de fer proseletisme i justificar l'actuació d'Estat Islàmic, 'estaria disposat a anar a Síria a combatre juntament amb la seva família' i 'a cometre un acte terrorista en territori nacional'.

Altres, com Lahcem Zamzami, feien tasques logístiques i de contacte amb persones a l'estranger, i Rida Hazem s'encarregava de captar joves per a la causa.

Fotografies d'edificis de la plaça Espanya

Els Mossos d'Esquadra també van trobar al mòbil del perruquer deu fotografies de la façana de l'Hotel Catalonia Barcelona Plaza, a la plaça d'Espanya de Barcelona. També de la façana de l'edifici dels Mossos d'Esquadra a la plaça d'Espanya, dues de l'edifici del Servei Català de Trànsit, que és al costat, i una altra de la façana del centre comercial Les Arenes.

Visita a la Volta a Catalunya

Un altre dels detinguts, el convers Gonzalo Cabezas, participava a les reunions en què es va parlar d'atemptats i hauria acompanyat altres membres de la cèl·lula en cotxe per Barcelona per fer fotografies de possibles objectius. També va assistir el passat 29 de març a Montjuïc per veure el final de la Volta Ciclista de Catalunya.

Targetes telefòniques 'segures'

Segons que es desprèn dels atestats policíacs, el grup va extremar les seves mesures de seguretat durant les trucades telefòniques i va arribar a utilitzar targetes 'segures' que només feien servir per trucar a determinats números.