dimarts, 19 de maig del 2015

ESTAT CATALÁ SOBRE LA DUI I LES DECLARACIONS D' EN JORDI SANCHEZ.

Ens van sobtar les declaracions ahir del nou president de l' ANC, sobre la DUI.
Entenem que l' elecció d'en Jordi Sanchez, deu ser estratègica per una qüestió de "consens", per apropar els sectors socialistes i ecosocialistes catalanistes, etc. Ja vam veure la satisfacció del mateix Iceta.
No tenim res en contra, al contrari.
Però pensem que sobrava dir que la DUI no és vàlida, en les primeres declaracions, ja d' entrada.
ESTAT CATALÀ continuem treballant per aquest país, malgrat tot. I mirem amb una mica de distància i perspectiva, no només la situació immediata (27 setembre) sinó també els propers anys. I creiem que les declaracions contra la DUI poden ser molt profitoses a curt termini, però no a llarg termini.
Per la nostra part, res més. Continuem considerant la DUI com una de les possibilitats.

Article de l' Ara:
El flamant president de l'ANC, Jordi Sànchez, no veu "possible" ni creu que sigui el "camí" un escenari de declaració unilateral d'independència immediatament després del 27 de setembre, i veu més viable una declaració del Parlament afirmant l'inici d'un procés cap a la culminació del camí cap a la d'independència. "Depèn què s'entengui per una declaració unilateral d'independència. Si vol dir que el 28 de setembre declararem la independència i ja serem independents, penso que no és possible, no és el camí. No enviaré senyals de coses que penso que no es produiran", ha explicat Sànchez a Catalunya Ràdio després de ser escollit dissabte pel secretariat nacional. L'ANC és copartícip del full de ruta que fixa un termini de 18 mesos a partir del 27-S abans e la proclamació definitiva de la independència política.
Sànchez ha afirmat, com ja va fer dissabte en la primera entrevista, a l'ARA, que la seva prioritat passa per omplir de contingut social la independència per eixamplar la majoria social que n'és partidària. Ha negat que la seva elecció formi part de cap maniobra participada pel president de la Generalitat per controlar l'ANC, i ha explicat que van ser l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i l'exresponsable d'incidència política, Pere Pugès, que li van fer "la primera proposta" perquè es presentés a les eleccions al secretariat nacional i optés a la presidència. "Si la Carme i en Pere van pensar en mi hi té més a veure la meva trajectòria a la Crida" que la "bona relació" que té amb "molta gent de l'espectre social, polític i cultural del país".
També ha afirmat que la que va ser la candidata més votada per les bases de l'ANC, Liz Castro, que es va quedar curta a l'hora de recollir vots dels membres del secretariat per assumir la presidència –Sànchez es va imposar per 50 vots a 24–, "pot aportar un treball molt important a la comissió de projecció internacional" del procés. I encara ha anat més enllà i ha suggerit que podria ser la "portaveu" de l'organització en matèria internacional.