diumenge, 29 de maig del 2016

TORTOSA I UN "MONUMENT" POC TORTOSÍ I MOLT SIMBÒLIC.

Tothom ha caigut en el referèndum-trampa de Tortosa. Mentre mai s' ha fet cap referèndum sobre el corredor mediterrani, les connexions amb el nord del País valencià o altres aspectes fonamentals, s' ha fet un referèndum sobre un "monument" franquista.
S' ha arribat aquí, per la poca voluntat i poca valentia dels diferents ajuntaments democràtics que hi ha hagut. Ells no han estat capaços d' assumir una responsabilitat que era seva i només seva i han delegat la responsabilitat en un referèndum, on només ha votat un 29% dels censats tortosins/es.
Però és que els defensors del monument franquista no podien perdre mai perquè han emprat uns arguments tramposos. Si guanyaven (com han guanyat) s' obre una via per a mantenir simbologia feixista i si perdien (cosa difícil, donada la situació) el discurs entrava en una fase anticatalanista perquè deien que de Barcelona volien suprimir un "monument" dels tortosins i a això podien afegir el tema dels correbous.
Han jugat amb un discurs trampós, han guanyat i compte¡ perquè el discurs a partir d' ara sempre serà per a "defensar els tortosins" i contra el catalanisme, amb el suport entusiasta del PP de la zona, els ciudadanos, el caciquisme local, etc.
Cal fer una reflexió. No podem caure en els paranys.

(De Nació Digital).  Tortosa mantindrà el símbol de la victòria franquista al mig de l'Ebre. Així ho han decidit els veïns de la capital del Baix Ebre que aquest dissabte han participat a la controvertida consulta. Els partidaris de mantenir i "reinterpretar" el monòlit han aconseguit una victòria molt clara respecte els que reclamaven retirar-lo amb un 68% dels vots. De fet, només en una mesa hi hagut empat mentre que a la resta el resultat ha estat molt desequilibrat. La participació s'ha situat finalment al 29% després de dies que la qüestió ha estat protagonista als mitjans nacionals.